Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mazdy 6 jako prémie se vším všudy? Takto by mohla vypadat

Jan Zajíc
Diskuze (31)

O nástupci současné „šestky“ se vyrojilo mnoho spekulací. Třeba že to bude zadokolka a dostane šestiválec. Dnes si dovolíme zaspekulovat, jak by taková novinka asi mohla vypadat.

Naději na větší japonský sedan a odvozený kombík se šestiválcem a pohonem zadních kol dalo fanouškům Mazdy zcela nové SUV CX-60. To je totiž posazeno na nové platformě pro velké vozy, standardně preferující zadní kola a umožňující zástavbu benzinového i naftového šestiválce. Druhý jmenovaný se navíc bude nabízet i v Evropě!

Předpokládáme, že stejný technický základ dostane i nová Mazda 6, jejíž oficiální premiéru očekáváme v horizontu příštích dvou let. Na podrobnosti o motorech i designu je ještě příliš brzy, přesto už se s možnou podobou obou karosářských variant můžeme seznámit. Tvůrcem vizualizací je autor vystupující pod přezdívkou Sugar Design a není velkým překvapením, že se inspiroval právě u nedávno představeného SUV.

Kromě řadového šestiválce by se „šestka“ mohla dočkat dalšího nového pohonu Mazdy, konkrétně plug-in hybridu sázejícího na 2,5litrový čtyřválec s elektrickou výpomocí. Ten má u CX-60 výkon 241 kW a 500 newtonmetrů točivého momentu. Akumulátor s kapacitou 17,8 kWh vystačí na dojezd 63 kilometrů čistě elektrické jízdy a protože je umístěn pod zadními sedačkami, neukrajuje nic ze zavazadlového prostoru.

Video: První jízda s omlazenou Mazdou CX-5

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (31)

Doporučujeme

15. 5. 2022 16:52
Re: Špatná zpráva je, že
To mi chceš tvrdit, že VĚŘÍŠ PRODEJCI? :-O

To jsou obecně lidi, kteří se o automobily nezajímají, novinky a trendy jim jsou prakticky ukradený (čest naprostým výjimkám) a nevědí zhola nic, co do nich nenabouchá na školeních samotná automobilka. Jelikož automobilka na oficiálních školeních prodejců samozřejmě mlčí, prodejce nic neví a jako ofiko prodejce žádný bludy ani šířit asi nechce.
Mimochodem ty lidi zajímá jen byznys - jestli si auto koupíš a v tom případě je potřeba, abys ho od něj koupil hned. V jeho zájmu není, abys čekal další 2 roky jestli něco vyleze a co vyleze a pak ses třeba stejně rozhodl jinak. V tu chvíli je jeho povinností nakrmit tě tím, že bude facelift a nebo rovnou že nebude nic právě proto, abys koupil něco stávajícího, něco co má na skladě.
Avatar - Emel
15. 3. 2022 12:56
Re: Design
Je to možný, i současná 6 byla dost blízko konceptům... relativně blízko Shinari, Takeri už bylo prakticky produkční auto.
Avatar - Ham.
15. 3. 2022 12:00
Re: Prémiová šestka
No ona takto lehce zmatečně prezentuje samotná Mazda, všimni si, že už čtyřválcovému Sky-X všude říkají atmosférický motor. Čistě technicky vzato je to přeplňovaný motor kompresorem. Výmluva, že kompresor je jenom nízkotlaký neobstojí, je řada podladěných turbomotorů s nízkotlakým turbem a přesto je nikdo nenazývá atmosférou.
Avatar - iudex
15. 3. 2022 11:53
Re: Ano Mazda 6 Combi
A čo také má RAVka v základe, čo Mazda nemá? Nerýpem, neporovnával som to, len sa mi javí, že Japonci nemajú nemecký prístup k výbavám, t. zn. v základe holobyt a všetko za príplatok. Tak sa mi nejak nechce veriť, že RAVka bude super vybavená a CX-60 bude holobyt.
Avatar - iudex
15. 3. 2022 11:48
Re: Prémiová šestka
Presne to som mal na mysli, že takúto informáciu som očakával v článku.
Ale inak ani z toho odkazu to úplne jasne nevyplýva, keď sa tam píše "Benzinový nepotřebuje turbo" a "Mazda zůstává věrná atmosférickým motorům a dodává o nich, že s větším objemem nasají do válce více vzduchu, aniž by potřebovaly přeplňování turbodmychadlem". Takže tiež trošku zmätočná info.