Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mazdy 6 se ukazuje zezadu

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Odhalování třetího vydání Mazdy 6 pokračuje. V pořadí shodou okolností třetí video ukazuje její zadní partie.

Mazda se nás stále snaží navnadit. Tentokrát ukázala zadní část nového sedanu střední třídy včetně krátkého pohledu na boky. Připomeňme, že tvary vychází z loňské studie Takeri a rozhodně jim nelze upřít dynamiku a eleganci. Zároveň je návratem k měkčím liniím generace první. Koncová světla ale zůstala razantně protažená do boků, jsou navíc spojena chromovanou lištou. Pomalu končící „dvojka“ ovšem vyznává poněkud těžkopádnější styl .Na zádi novinky najdeme ještě integrovaný spoiler či spíše odtokovou hranu.

Šéfdesignér Mazdy Akira Tamatani o přicházející „šestce“ dále řekl: „Automobil v takové formě dokáže zprostředkovat důstojné napětí zároveň s pružností. Červená barva Soul je brilantně živá s hlubokým leskem. Představuje způsob, jak se tyto prvky vzájemně doplňují a prolínají. Zároveň produkují kouzlo nového modelu.“ Mazda už nám dříve ukázala předek včetně části boků, dveří a A-sloupek. Maska chladiče se od Takeri liší jen lehce, což byl záměr. Hlavní světla jsou také spojena lesklou lištou stejně jako v přední části.

Japonská automobilka zde uplatnila technické finesy, kterým říká Skyactiv. Benzinový dvoulitr se jmenuje Skyactiv-G, šestistupňová manuální převodovka Skyactiv-MT a samočinná skříň se stejným počtem rychlostí pro změnu Skyactiv-Drive. Těchto verzí se dočkají také Američané a Kanaďané. V Evropě bude kromě nich v nabídce i turbodiesel 2,2 l, kterému v Hirošimě říkají Skyactiv-D. Použití rekuperace brzdné energie E-Loop, kdy se elektřina ukládá do kondenzátoru, je zatím nejasné.

Světová premiéra nové Mazdy 6 je plánována na podzimní autosalon do Paříže, který se koná na přelomu září a října. Auto se začne v Evropě prodávat v prvním čtvrtletí roku 2013. Kromě tradičního sedanu, praktického liftbacku a kombi se můžeme těšit později poprvé v takřka jedenáctileté historii modelu na kupé.

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Avatar - skejpa
18. 7. 2012 21:17
Re: Inspirace
Tak to bude asi ono - parkovací čidla nemám :-) Nejdřív jsem byl smutnej protože na kombíku se hoděj ale po týdnu jsem si zvyknul a vlastně je nepotřebuju. Je to ale fajn, když s tím jede někdo, kdo to auto nezná a neví "kolik ještě může" :-)
Avatar - Shr3k
18. 7. 2012 11:59
Re: Liftback
Na servisech vědí prd. Nová strategie Mazdy ve střední třídě je vyrábět globální velký sedan tak, aby byl použitelný i pro Ameriku (končí Flat Rock, šestka pojede už jen z Hirošimy) a sportwagon, který má nahradit liftback - aspoň tak to řekl Tamatani v Tokiu na autosalónu.
Avatar - Dinar
18. 7. 2012 09:02
Re: Inspirace
Tak samo, že mluvíme o origo čidlech. :-|
18. 7. 2012 08:09
Re: Inspirace
Ale zafungovalo to a o Rapidu tu všichni kecáte. A o to právě jde. :-)
18. 7. 2012 08:05
Re: Inspirace
Jestli máš parkovací čidla domontována dodatečně, tak ti to ztišovat rádio nebude. Ale jestli je máš z výroby a samozřejmě originální autorádio, tak to umí. Bovím se o Octavii II