Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Civic: ve stopách accordu

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Počtem generací se Hondě Civic vyrovná málokdo. Přestože současný model přišel na trh teprve v roce 2001, představí Honda studii nástupce už v Ženevě. Ten se podobou přiblíží accordu.

Koncept osmé generace Hondy Civic se ukáže už za několik týdnů na autosalonu v Ženevě. Po mnohými milované i nenáviděné generaci sedmé bude muset nástupce oslovit skalní příznivce a zároveň přilákat nové zákazníky. A zřejmě to nebude mít lehké. První špionážní fotografie ukazují, že opět radikálně změní tvář a přiblíží se především ztvárněním přídě většímu accordu.

Sériová verze se představí na konci roku 2005, na evropských trzích se objeví na začátku roku 2006. Podle očekávání novinka dostane silnější motory včetně turbodieselu 2.2 litru představeném v Hondě Accord. Na soupisce benzínových motorů nebudou chybět známé jednotky s objemy 1.4, 1.6 a 1.8 litru. Co se podvozku týče, mají neoficiální zdroje jasno.

Vpředu budou vzpěry McPherson, vzadu dvojité lichoběžníkové závěsy. Honda chystá další překvapení v podobě sekvenční převodovky s možností řazení pod volantem. Špionážní fotografie Hondy Civic zveřejnil například server Channel4.

Libor Zezulka
Diskuze (0)