Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Optima na prvních skicách, produkční vůz uvidíme 1.dubna

Jan Mička
Diskuze (7)
Kia představila první nákresy nové generace modelu Optima. Produkční vůz se představí již 1. dubna na autosalonu v New Yorku.

Současná Kia Optima je na trhu od roku 2010 a během té doby stihla prodělat pouze lehký, ale na první pohled znatelný facelift. S ohledem na snahu automobilek mít co nejmladší modelovou řadu se dočkáme nové generace již letos, konkrétně 1.dubna na autosalonu v New Yorku. Ten si korejská značka nevybrala náhodou – právě zde se totiž před pěti lety evropská vlajková loď poprvé představila.

Stejně jako například v případě nového Sorenta nám automobilka v první fázi poskytla pouze velmi dynamicky vyhlížející nákresy nové Optimy. Hlavní poznávací znaky zůstávají - i druhá generace sedanu dostane hlavní světlomety napojené na masku chladiče, okrasné mřížky v předních blatnících a robustní linie prahů. Zajímavostí konceptu je výrazná odtrhová hrana víka zavazadelníku a uzounké svítilny, které nám trochu připomínají Renault Laguna Coupé. Podobných okázalostí se však v sérii s největší pravděpodobností nedočkáme, ledacos ale dokáže napovědět ženevský koncept Sportspace.

Kia nám prozatím ukázala lehký náznak podoby sedanu, jak se nám ale podařilo zjistit na letošním ženevském autosalonu, stoprocentně se ještě letos setkáme také s praktičtějším kombi. Vlajková loď sice není tak velký kasovní trhák jako například Cee´d (loni se jich u nás prodalo skoro 3000), i tak je ale třeba reagovat na vývoj trhu. Pokud se totiž zaměříme například na zmíněný Cee´d, tvoří jeho verze SW více než poloviční podíl českých prodejů.

Jan Mička
Diskuze (7)
20. 3. 2015 08:47
Re: Skici a realita
Vybrouseny sperk v kategorii bezmotorovych premistovadel. >:D Doufam, ze do nove generace daji uz i nejaky ten motor.
19. 3. 2015 21:20
Skici a realita
Tak poprvé vidíme náznak přídě a zadních partií. Tyto části byly na fotkách hodně maskované, ale profil víceméně ne. A ten je v reálu mnohem pohlednější než na těchto skicách. Pokud takto vyjdou i ostatní části karoserie, můžeme se těšit na designově výjimečný vůz, ale to už snad nikoho nepřekvapí, protože už stávající Optima je vybroušený šperk.
Avatar - nalimer
19. 3. 2015 12:03
Re: asi chyba - redakce
ok
Avatar - Honza Mička
19. 3. 2015 10:57
Re: asi chyba - redakce
Dobrý den,

na mysli jsem měl český trh, už jsem doplnil upřesnění.

Jinak podle dat SDA: 1-12 2014: 2997 prodaných kusů, 5.místo v segmentu nižší střední třídy, podíl 5,92 %.
Avatar - 3_diamanty
19. 3. 2015 10:54
Re: asi chyba - redakce
a ja ze sa pise o optime

na korejskom blogu uz su fotky maskovenej optimy ... tie ziabre vpredu po bokoch by mali ostat...