Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Pro_cee’d se rýsuje o něco jasněji

David Bureš
Diskuze (4)
Jihokorejská automobilka naznačuje, jak bude vypadat záď nového třídveřového Cee’du.

Kia zveřejnila druhou skicu, na které naznačuje vzhled nové generace modelu Pro_cee’d, tedy třídveřové varianty Cee’du. Z nákresu je patrné, že vůz bude mít dynamičtěji tvarovanou záď než pětidveřový hatchback.

Není jasné, z které vývojové fáze skica pochází. Nákres nicméně poodhaluje, jakým směrem se designéři jihokorejské značky vydali.

Zajímavý je detail na C-sloupku, kterým má být opticky spojeno boční prosklení se zadním sklem. Výrazněji bude tvarován zadní nárazník, také koncové světlomety budou pravděpodobně mít svébytný tvar. Jinak se ale na autě dají nalézt podobné linky jako na pětidveřovém Cee’du.

Podobu přídě naznačila už dříve zveřejněná skica a vlastně i samotná nová generace Cee’du. Třídveřový model totiž bude zpředu takřka totožný s ostatními karosářskými verzemi – pětidveřovým hatchbackem a kombi.

Nabídka motorů bude prakticky stejná jako u pětidveřového Cee’du. Třídveřový Pro_cee’d však bude nabízen i s novým přeplňovaným benzinovým čtyřválcem 1,6 T-GDI, který má později rozšířit i nabídku cee’du.

Podle dřívějších zpráv má tento motor v nejsilnější verzi dosahovat až výkonu 153 kW. Za příplatek by měl spolupracovat i s dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou DCT.

Nová generace Pro_cee’du má být oficiálně představena na podzimním pařížském autosalonu. Prodej auta bude zahájen v roce 2013.

Třídveřový model minulé generace tvořil čtvrtinu odbytu rodiny Cee’d. Benny Oeyen, viceprezident Kia Europe pro marketing a produktové plánování, serveru Auto.cz potvrdil, že by tento poměr měl být s novou generací zachován.

kia design kia design

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 00:53
Re: Brrrr
Pozor Ado, nafta je karcinogení!
Avatar - Ada je zase tady
18. 6. 2012 00:35
Brrrr
Fuj, to je ale osklivka :no: Naprosto nerealne rozmerove relace a k tomu ta obludna kola. :no: :no: Vzdyt to vypada jak rozslapnuta ropucha. :no:
17. 6. 2012 17:30
Re: 1,2 T-GDI
Současný pro ceed vzhledem k absenci pořádného motoru moc smysl nedával. Todle bude zřejmě jiné kafe. Samozřejmě s těmi 153 kW a trochu přitvrzeným podvozkem. Jenže jaká bude cena. Nedivil bych se kdyby to bylo přes 500 tis. Kia se už vymanila z levého segmentu. Ale každopádně dává todle auto větší smysl než např. Veloster, už kvůli vnitřní prostornosti a lepšímu podvozku.
17. 6. 2012 15:46
1,2 T-GDI
Na jiných webech se zhusta spekuluje o nástupu downsizingu i u "obyčejných" benzínů. Ví se něco bližšího ? Jinak pokud jde o Pro_ceed, počkám si na reálné fotky. Cee'd mě podle prvního uveřejněného obrázku nenadchl a v reálu vypadá skvěle.