Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda6: Velká premiéra ve Frankfurtu

Ondřej Láník
Diskuze (295)
Hezčí a o málo menší sestra Mondea bude mít ve Frankfurtu velkolepou premiéru. Fotografie novinky se podařilo tajit až do posledních dnů před samotnou výstavou, ale nyní je to již několik hodin, co jsou vystaveny na světových automobilových portálech.

Japonská značka novou šestkou ve Frankfurtu připomene, že jedná-li se o automobilovou krásu pro široké masy, nemá v tuto chvíli v zemi vycházejícího slunce sobě rovného konkurenta. Mazda6 navazuje na své předchůdce jen v několika charakteristikách. I nadále zůstává modelová řada sestavena ze tří různých karoserií: sedanu, liftbacku a kombi. Styl designu je velmi dynamický a z obrázků to vypadá, že Mazda bude moci směle konkurovat Alfám, Saabům a možná i silné německé trojici.

Pro příď, kterou známe už z první zveřejněné fotografie je charakteristické maximální zvýraznění šířky karoserie, posunutím kočičích světel daleko do stran. Svůj význam má také nízká maska a nový tvar kapoty s decentním centrálním prolisem. Až ze tříčtvrtečních fotografií přídě můžeme obdivovat zvýrazněné přední blatníky, a la Mazda RX-8.

Silueta sedanu se od liftbacku opět liší třetím malým oknem za druhými dveřmi, nové kombi je asi nejtradičnější ze všech, když připomíná evoluci současné generace. I nadále budou mít velké Mazdy asijsky tvarované nízké koncové svítilny, kruhové motivy z nich ale zmizely a byly nahrazeny diodami a strukturou rozvíjející celkový tvar světel.

Interiér nepřekvapí žádným extravagantním výstřelkem. Ve střední třídě tradiční "vzdušnost" a spíše střízlivě konzervativní přístrojový štít, středová konzola a zvolené materiály ukazují na to, že bylo vsazeno na jistotu.

Technická data budou zveřejněna zřejmě až příští týden na autosalonu ve Frankfurtu. Mazda ale již dnes slíbila další hmotnostní úspory svých vozů.

Ondřej Láník
Diskuze (295)
Avatar - Shr3k
11. 9. 2007 12:24
Technické údaje
Technické údaje najdete tady: [odkaz]
10. 9. 2007 14:00
... no
... suhlas ...
10. 9. 2007 12:21
Re: Čo je špičkový dizajn?
??? to je jedine kriterium?
Avatar - Shr3k
9. 9. 2007 13:13
Re: Čo je špičkový dizajn?
"Hezké PR video,ale co z toho vyvodit na závěr?Takže z-z jsou i Fordy se společnou platformou?" - Co chcete *konkrétně* slyšet?

Jakékoliv seriózní debaty o automobilovém designu jsou myslím zbytečně, neboť v něm neexistuje žádný "zlatý řez" a každému se holt líbí něco jiného. Stačí se podívat na flamewars u tohoto článku.
Avatar - Shr3k
9. 9. 2007 13:07
Re: Mondeo s jiným kabátem?
To také nikdo snad netvrdí. Obávám se, že krom lidí z vývoje s novou Mazdou 6 ještě nikdo nejel.