Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq vykreslena podle posledních špionážních fotek. Takhle by se vám líbila?

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Že Škoda v letošním roce představí druhou generaci modelu Kodiaq, není žádné tajemství. Dokonce už máme k dispozici také drobné indicie napovídající, jak by SUV v nové podobě mohlo vypadat.

Hlavní nápovědu představují fotografie maskovaných prototypů, které před několika dny publikovala samotná česká automobilka - a to v souvislosti se zprávou o dokončení testů v extrémně nízkých teplotách za polárním kruhem. Kromě Kodiaqu se jich zúčastnil i nový Superb, jehož premiéra je také v plánu ještě letos. Představení obou aut jsou naplánována na podzim.

Video se připravuje ...

Právě snímky z testovaní za polárním kruhem využil grafik Nikita Chuicko a na jejich základě vytvořil vlastní vizi toho, jak by druhá generace Škody Kodiaq mohla vypadat.

Designér předpokládá, a fotografie maskovaného vozu to naznačují, že druhá generace nabídne podobné proporce a že zůstane charakteristický designový prvek v podobě dvojitých předních světlometů.

Řada detailů se ale změní, Kodiaq pravděpodobně dostane upravenou masku chladiče a kapotu s prolisem uprostřed. Bude tedy konkávní, současný Kodiaq má na kapotě prvek konvexní.

Nikita dále nabízí uhlazené boky a pozměněnou spodní okenní linii. Poměrně velké úpravy uplatnil na zádi, kterou vybavil zejména výše umístěnými světly.

Jak moc se grafik do podoby druhé generace Kodiaqu trefil, budeme moci posoudit za několik měsíců. Až sedmimístné SUV by mělo využívat modernizovanou platformu MQB a zůstane věrné spalovacím motorům. Nabídne totiž čtyřválce na benzin i naftu. Nově ale bude nabízen také v plug-in hybridní a mild hybridní variantě.

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
24. 5. 2023 21:52
Re: Re: Re: Vy jste se v tý redakci fakt úplně ***i, nebo ja
To je bezvadná argumentace a poměřování pinďourů...
Když jeden vraždil a byl ultra***, tak my můžem taky a oni taky...
Je to tak správně? Jo?
No tak fajn, tak se budeme vraždit až do skonání věků a všichni budeme spokojeni a v právu.
Avatar - wakantanka
24. 5. 2023 19:07
Re: Re: Re: Vy jste se v tý redakci fakt úplně ***i, nebo ja
Stalin vyvraždil koľko miliónov ľudí? Toľko nezabili amíci za celú dobu ich existencie čo sovieti zvládli za relatívne pár rokov.
Avatar - Mokrous
24. 5. 2023 14:21
Re: Re: Vy jste se v tý redakci fakt úplně ***i, nebo jak to
Tak to nebylo dobrý ani jako vtip...

Amíci mají na rukou tolik krve, že to ani spočítat nelze. Ale chápu, všechno to byly tzv. "mírové mise".
Avatar - twistedTSD
24. 5. 2023 13:07
Re: machala je debil.
:-) :yes:
24. 5. 2023 07:05
Re: Re: Vy jste se v tý redakci fakt úplně ***i, nebo jak to
Nič v zlom, kámo, ale o tom všetkom by sa dalo polemizovať.