Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia se odhalí příští týden! Už teď jsme jí zase o kus blíž

Lukáš Volšický
Diskuze (20)

Dokonce i nová Škoda Octavia bude vybavena světelným prvkem Crystallinium a bude se vyrábět v tradičních karosářských variantách liftback a kombi.

Mladoboleslavská automobilka pokračuje v postupném odhalování  faceliftu aktuální čtvrté generace svého bestselleru a dnes nám novinku ukazuje prvních designových skicách. Nejnovější Škoda Octavia bude už za pár dnů debutovat při světové digitální premiéře a nabídne celkově vylepšenou modelovou řadu tak, jak ji známe.

I nadále se bude faceliftovaná Škoda Octavia vyrábět v karosářských verzích liftback a kombi a nabídka výbav bude zahrnovat i sportovnější modely Sportline a RS. Automobilka v nejnovější tiskové zprávě uvádí, že novinku představí s modernějším exteriérovým designem s novými světlomety LED Matrix druhé generace, přepracovanými nárazníky a inovovanou maskou chladiče.

Designéři Škodovky chtějí rozvíjet charakteristický design značky, a dokonce i Octavii vybavili novým stylingovým prvkem Crystallinium ve vrcholných předních světlometech. Ten se poprvé ukázal na nejnovějších generacích vlajkových modelů Kodiaq a Superb a automobilka nám nedávno přiblížila i zákulisí vývoje. Hlavním rysem je unikátní krystalický prvek uvnitř světlometů s modrým odstínem.

Video se připravuje ...

Nová Škoda Octavia naváže na předcházející úspěchy moderního pokračovatele původního modelu z konce padesátých let. První novodobá generace se oficiálně představila už v roce 1996 a během čtyř generací bylo zákazníkům dodáno více než sedm milionů vozů. Automobilka navíc uvádí, že od roku 2016 je Octavia nejprodávanějším kombíkem v Evropě.

A kdy se nový facelift populární Octavia představí? Škoda uvádí, že novinku slavnostně odhalí při digitální premiéře už na Valentýna, tedy 14. února 2024. Pro více informací sledujte Auto.cz.

Lukáš Volšický
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - Emel
8. 2. 2024 09:45
Re: Furt dokola
Pak by ti mělo být jasné, že v rámci faceliftu kufr o pár litrů větší nebude.
Napsal bych ti něco k tomu, jak je Octavia svébytný model a jak díky němu Škodovka předběhla své hlavní evropské konkurenty... ale asi je to marný :-)
7. 2. 2024 19:15
Re: Furt dokola
AUTA mě baví, nebaví mě repliky aut co si jen na něco hrajou. To už si pak můžu pořídit Čínu a jsem na tom stejně a za polovinu. A zrovna u téhle značky vím o čem mluvím to mi věř. Ale ať si každý vybere podle svého gusta, já mám jasno po zkušenostech ( a nejen s produktem této firmy) a už mlčím nebo mě zavřou za vlastizradu
Avatar - Emel
6. 2. 2024 21:49
Re: Furt dokola
U faceliftu? Nechtěl by ses věnovat něčemu jinému než autům, která tě evidentně nebaví :-)?
6. 2. 2024 21:47
Re: zivotni cyklus modelu
Zas takový průser to není, když ten SW funguje - žiju s tím 3 roky :-[] Btw ale pokud by se vrátili HW otočné ovladače klimatizace, tak by to bylo mooooc fajn :yes:

Vnější design úpravy nepotřebuje vůbec, OIV vypadá skvěle. Spíš to bude opět na škodu, jako u OIII...
Avatar - Mokrous
6. 2. 2024 21:25
Re: zivotni cyklus modelu
No vidíš to a já si šel objednat Golf 6 na podzim 2012, když už startovala vedle na lince produkce Golfu 7 a byl jsem rád, že mám právě šestku. Sice starší technika, ale všechno jednodušší a příjemnější. Auto tiché, spolehlivé, pohodlné, muzika nejlepší, co jsem kdy v autě měl a 100x lepší jak v novém Passatu či Arteonu. Baterku si můžeš prohodit před barákem za 3 minuty bez složitostí. Xenony za pár kaček taky.
Žádný S&S číčoviny, zádný asistenti, prostě pohodový auto na každej den.
Už v něm léta nejezdím, ale zůstalo poblíž a vím jak na tom je.