Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Corolla půjde do prodeje ještě před koncem roku

Michal Fokt
Diskuze (14)
Předpoklady, že se nová generace Corolly objeví poprvé až v listopadu v Los Angeles, byly mylné. V té době se už bude běžně prodávat.

Toyota chce ve druhé dekádě 21. století vylepšit obraz sedanu Corolla coby maximálně nudného přibližovadla. Hodně by o jeho budoucnosti měla vypovědět studie Furia, představená v lednu letošního roku na detroitském autosalonu, byť se dalo předpokládat, že Corollu od Furie ještě bude nějaký ten mezičlánek dělit.

Prostě a jednoduše to vypadalo, že sériová verze Toyoty Corolla bude mít světovou premiéru až koncem letošního roku nebo dokonce začátkem toho příštího. Nejnovější informace ale říkají něco trošku jiného. Mluvčí Toyoty totiž prozradil, že v době konání letošního autosalonu v Los Angeles, jenž začíná koncem listopadu, už bude nová generace sedanu běžně v prodeji.

To znamená, že oficiální představení produkčního modelu proběhne dříve, dost možná už někdy začátkem podzimu, současně však není vyloučeno, že výstavní premiéra proběhne opravdu až v L.A. Od příští Corolly se očekává nejen výrazně atraktivnější design, ale i delší a nižší karoserie a i přes zachování objemu motoru 1,8 l se vůz dočká většího výkonu a nižší spotřeby.

Z výše uvedeného vyplývá, že není jisté, zda se nová Corolla vůbec objeví v Evropě, kde by se mohla dostat příliš blízko modelu Avensis.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - delphino
4. 4. 2013 17:10
Re: Design Toyoty
Předchozí generaace a to co najsem si že by design měl nějaký výraznější vliv na prodejnost. Designersky vysoko postavené Mazdy zrovna prodejní rekordy netrhají, stejně tak Alfy...
Avatar - white label
3. 4. 2013 20:12
Re: Toyota a Honda
"Od Hondy opisuje spousta automobilek už dlouhá léta. Někdo ty trendy holt udávat musí." Tak to si zabil, ale nepřekvapil. >:-[] Hlavně v poslední době "spousta" automobilek kopíruje její "fantastický" design... ;-)
Avatar - TeeJay
3. 4. 2013 16:50
Re: Toyota a Honda
Od Hondy opisuje spousta automobilek už dlouhá léta. Někdo ty trendy holt udávat musí. Furii bych zatím neřešil, prozatím mi přijde trošku disproporční kabina oproti pontonu a nepřirozeně krátký (s ohledem na crashtesty) přední převis, divil bych se, kdyby se v tomto stavu změnila v Corollu. No a pak si odmysli sportovní bodykit a velká kola a bojím se, že to bude z deště pod okap. :-O
3. 4. 2013 13:25
Re: Design Toyoty
Jasnej Civik to je ;-)
A v poslední době mi taky připadá, že Toyota začíná mít trochu šmrnc.
Pokud vydrží do doby, než budu nakupovat něco nového, budu o ní taky uvažovat.
Avatar - Choochoo
3. 4. 2013 13:23
Re: Design Toyoty
Jojo, rekl bych ze ma Toyota docela slusne naslapnuto s novymi modely :yes: