Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Land Cruiser 300 už dostala pořádnou terénní úpravu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Toyota Land Cruiser je sice s každou generací luxusnějším vozem, přesto nezapomíná na své kořeny.

Není to tak dlouho, co jsme na Auto.cz měli upravenou Toyotu Land Cruiser z dílny ruského úpravce Khann International. Ovšem zatímco ruský úpravce ladil minulou generaci největšího Land Cruiseru, označovanou jako série 200, nyní se můžeme podívat na jejího vylepšeného nástupce, tedy Land Cruiser série 300.

Tento konkrétní kousek si vzala do parády australská společnost TJM, jeden z renomovaných lokálních prodejců terénního vybavení pro offroady i SUV, která se rozhodla povýšit už tak úctyhodné schopnosti nového Land Cruiser v terénu.

Upravený Land Cruiser 300 přitom hned na první pohled zaujme pevnostním nárazníkem doplněným o masivní rám, který chrání chladič i přední světlomety. Úpravce přitom dodává, že design rámu nijak neovlivňuje proudění vzduchu k motoru či chladičům a současně ani neblokuje žádný ze senzorů. Nárazník navíc zdobí mlhovky s integrovanými blinkry a nechybí ani dva masivní přídavné reflektory.

Pro ještě lepší ochranu karoserie vozu přitom úpravce nabízí možnost propojit přední nárazník s ochrannými trubkami pod prahy pomocí speciálního rámu, který kopíruje přední blatník. Podél levého A-sloupku je pak vyveden šnorchl pro snazší jízdu prašným prostředím a bezpečnější brodění.

Video se připravuje ...

Podvozek chrání kromě robustních rámů pod prahy také ochranné plechy, zakrývající nejdůležitější části pohonného ústrojí. Nové jsou také tlumiče a pružiny, volitelně je pak možné zvolit také nastavitelná ramena. V konfiguraci na fotkách je pak vůz zvednutý o cca 50 milimetrů.

Kromě offroadové techniky ale Land Cruiser 300 od TJM dostal také pár funkčních doplňků, jako je například střešní nosič s přídavnými světlomety vpředu. Nechybí ani vyprošťovací rohože, nářadí a na boku je zřejmě umístěna i markýza pro pohodlnější pobyt v přírodě.

Společnost TJM plánuje uvést nové příslušenství pro Land Cruiser 300 na trh v průběhu příštího roku, kdy zveřejní také ceny. Zákazníci už ale mohou dát společnosti vědět, o které doplňky by měly zájem.

Sluší se však dodat, že Land Cruiser 300 je na trhu stále poměrně novým modelem, který navíc s ohledem na čipovou krizi trápí poměrně dlouhé čekací lhůty. Podle starších spekulací si dokonce někteří zákazníci budou muset počkat až kolem čtyř let.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme