Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová zimní pneumatika koncernu Michelin

Michal Fokt
Diskuze (0)
Značka Kormoran, která patří do koncernu Michelin, představila novou zimní pneumatiku Snowpro.

Značka Kormoran, která patří do koncernu Michelin, představila novou zimní pneumatiku Snowpro.

Kormoran vyrábí pneumatiky takzvané „budgetové třídy“ (ekonomické, poměrně laciné), které se od špičkových produktů sice liší použitou směsí, kvalita je však srovnatelná s nejlepšími výrobky značky Michelin.

Firma nyní představila novou zimní pneumatiku Snowpro, která byla navržena speciálně s přihlédnutím na klimatické podmínky zemí střední Evropy. Za velmi přijatelnou cenu získává zákazník plášť, který má dobré trakční schopnosti na zasněžených silnicích a zároveň zaručuje vysokou míru bezpečnosti při jízdách za deště. Stranou zájmu konstruktérů nezůstala ani otázka jízdního komfortu.

Obvodové zaručují dobrý odvod vody a zbytků sněhu ze stopy a zaručují tak dobrou směrovou stabilitu jízdy. Bohaté lamelování dezénu pak zlepšuje záběrové i brzdné vlastnosti pneumatiky a spolu s pečlivě volenou zimní směsí podstatně snižuje riziko smyku na sněhu a náledí. Pláště Kormoran Snowpro se vyrábějí v průměrech 13, 14 a 15“ a k dispozici jsou rozměry od 145/80 až po 195/60, v rychlostních indexech Q (do 180 km/h), a T (do 190 km/h).

Michal Fokt
Diskuze (0)