Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW 2 kupé na prvních snímcích. Bude to zadokolka!

David Bureš
Diskuze (13)

BMW řady 2 kupé si i v následující generaci uchová pohon zadních kol. První snímky prozrazují možný vzhled sportovní varianty BMW M240i.

BMW letos začíná prodávat nové čtyřdveřové kupé 2 Gran Coupé s pohonem předních kol a motorem vpředu napříč. V roce 2021 jej doplní nová generace řady 2 kupé, která si však na rozdíl od letošní novinky uchová pohon zadních kol a motor vpředu podélně jako dnes prodávaná generace. Jak vůz bude vypadat, už naznačují první uniklé snímky.

Zákulisní fotografie byly pořízeny v ústředí BMW, přičemž podle zákulisních zpráv se na nich objevuje hliněný model nového dvojkového kupé. Z toho důvodu není v tuto chvíli jisté, že na snímcích skutečně je sériová varianta připravovaného automobilu. Může se totiž jednat jen o jednu z možných podob, z nichž se zatím rozhoduje.

Pokud to však skutečně je model v životní velikosti sériové verze, můžeme se těšit na automobil s mnoha odlišnostmi proti 2 Gran Coupé. Prozrazený model má totiž nejen jiné světlomety (s netradičním „zubem“), ale také odlišné ledvinky, spíše oblé a široké pro optické rozšíření přídě. Vzadu jsou pak nově tvarovaná koncová světla, přičemž odlišné jsou rovněž oba nárazníky.

Ty případně ukazují podobu „M paketu.“ Vůz na snímcích má totiž na zádi logo M240i, které naznačuje, že jde o podobu takto pojmenované šestiválcové varianty. O úplný vrchol nabídky ale nepůjde, opět se rovněž počítá s ještě ostřejším a silnějším modelem BMW M2.

Nové BMW 2 kupé (s interním označením G42) je údajně připravováno pro rok 2021. Dobrou zprávou pro všechny fanoušky kompaktního kupé je ta, že si i v nové generaci zachová pohon zadní nápravy. V tuto chvíli však není jasné, jaký technický základ vůz využije. Jedny zdroje hovoří o platformě z větší řady 3, jiné zase o zachování architektury z aktuálního provedení. To by snížilo vývojové náklady, byť by došlo k některým úpravám konstrukce pro zvýšení tuhosti karoserie.

Vedle sportovních šestiválcových variant M240i a M2 se počítá také se čtyřválci v nabídce, a to jak s těmi zážehovými (220i a 230i), tak vznětovými (220d). Vyloučen pak není ani příchod tříválce v podobě základního 218i.

David Bureš
Diskuze (13)

Doporučujeme

28. 4. 2020 12:53
Smutná doba....
...když se "oslavuje", že nové BMW, představte si to, bude mít dokonce pohon zadních kol! :-O :-( :no:
27. 4. 2020 16:49
Re: další pěkná nová...
Pochybujem, ze jozko vobec nieco v bmw robil, pod co sa moze podpisat. Co sa naozaj stalo sa hadam dozvieme o 10 rokov
Avatar - lamal
27. 4. 2020 13:48
Re: další pěkná nová...
mas to trochu domylene, pre Kiu nepracoval... :D
27. 4. 2020 13:44
další pěkná nová...
...KIA z Německa. Nevíte někdo, to dělal Kabaň?
Avatar - iudex
27. 4. 2020 13:29
Re: Proč někdo měnil...
To je pokrok verzia 2020. 8-s ;-\
Nedávno som išiel za Audi RS3. Neskutočný zvuk motora a výfuku, držal som sa za ňou len preto, aby som počul ten sound. A pozri si akýkoľvek test (video) verzie s pridaným GPF, filter ten zvuk úplne zabil. Takže dnes je naozaj pokrok, ak sa niektoré veci nezhoršia. :-(