Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW 4 Gran Coupe se představí již brzy, prozradil designér BMW

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Čtyřdveřová kupé jsou mezi zákazníky stále populárnější, není tedy divu, že se v blízké budoucnosti dočkáme dalšího rozšiřování jejich nabídky.

O vzniku nové generace praktičtějšího BMW řady 4 Gran Coupé snad nikdo z nás nepochyboval, automobilka však byla dosud skoupá na slovo. Designový šéf značky ovšem v rozhovoru pro australský motoristický web Go Auto konečně prozradil, že na jeho premiéru už nebudeme muset dlouho čekat.

Christopher Weil v rozhovoru zmínil, že nové Gran Coupé bude mít zcela novou linii střechy, svalnaté tvary a přesto si uchová i elegantní vzezření. Z jeho vyjádření je poměrně patrné, že je z nového vozu opravdu nadšen. To ostatně potvrzuje i jeho prohlášení, že půjde o „ohromující“ automobil.

Přesnou podobu zatím neznáme, ze světa už ale přichází zprávy o spatření různě maskovaných testovacích prototypů. Finální design BMW řady 4 Gran Coupe je pak často srovnáván s konceptem elektrického modelu BMW i4. Na jeho odhalení už ale prý nebudeme muset dlouho čekat. Premiéra by se totiž měla uskutečnit „poměrně brzy“, jak zmínil Weil.

Ten se navíc v rozhovoru zmínil, že mezi hlavní zájemce o modely Gran Coupe patří lidé s rebelským smýšlením, kteří ale potřebují větší praktičnost čtyř dveří. „Dvoudveřové kupé je samozřejmě ryzejší a expresivnější, jenže se nehodí pro všechny životní situace,“ zmínil Weil. „Zatímco čtyřdveřová kupé ano.

Čtyřdveřová kupé se navíc ukazují jako velmi populární mezi zákazníky. Podle BMW tvoří Gran Coupe až 69 % prodejů dvojkové řady. U osmičkové řady pak tvoří modely Gran Coupe dokonce až 40 procent prodejů.

Weil také dodal, že praktičtější verze čtyřkové řady neparazituje na prodejích tradičního trojkového sedanu. Řady 4, včetně modelu Gran Coupe, totiž přitahuje především mladší zákazníky toužící po sportovním vzhledu. Kromě toho ale Weil také zmínil, že se minimálně v začátcích prodejů řada 4 Gran Coupe nejspíš nedočká plug-in hybridního pohonu.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

29. 11. 2020 12:57
Re: ohromujici a rebel
co to blábolíš...
29. 11. 2020 10:22
páté dveře
Bude to sedanoidní konsturkce nebo hatchmakovská kontrukce?
Avatar - Hammunasakra
28. 11. 2020 17:50
Re: Civic
No ty jak vidim = se NEdovzděláváš = ani po vysvělení ;-)

Prostě to primitivní = myslel (opravdu) jako primitivní :-)

EDIT jak to https://www.autoforum.cz/…ebude-v-tom-sam/ zVWládáš?
Na tohle si zVWyklej https://www.japan-cars.cz/…ehlivosti-mazda/
Avatar - white label
28. 11. 2020 17:39
Re: Civic
Těší mě, že se, na můj popud, dovzděláváš, ale netuším proč mě s tím otravuješ v jiné diskusi, která s tím nijak nesouvisí...
Avatar - Hammunasakra
28. 11. 2020 17:34
Re: Civic
A ty z toho svýho že https://eshop.magnumwines.cz/…/produkt/202/20/ a https://coznamena.cz/primitivni spolu nijak nesouvisí ;-)

On ten aktuální atmo motor = na ten definice "malé množství elementárních entit" už moc neplatí (to s přivřenýma očima eště na ten minulej 2,5 litr co mám(e) v RAVce) + a hlavně to vrchní hlavní pomlouvač a urážeč hybridních toyot URČITĚ myslel https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/…slovo/primitivni :-!