Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové informace o připravovaném roadsteru značek Alfa Romeo a Mazda

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Výsledek spolupráce italské a japonské automobilky se začíná velmi pomalu rýsovat, i když se sériových vozů dočkáme až v roce 2015.

V květnu letošního roku skupiny Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) a Mazda Motor Corporation (Mazda) podepsaly nezávazné Memorandum o spolupráci při vývoji a výrobě nového roadsteru s pohonem zadních kol pro značky Mazda a Alfa Romeo. Tento model bude zároveň čtvrtou generací Mazdy MX-5 i plnohodnotným nástupcem spiderů Alfa Romeo.

Samotné automobilky se k připravovaným automobilům prozatím nevyjadřují, ale americký magazín Car and Driver zveřejnil informace, které mírně poodhalují novou sportovní Alfu Romeo.

Podle zdroje magazínu Car and Driver má novinka vzhledově vycházet z linií konceptu 2uettottanta, který studio Pininfarina představilo na ženevském autosalonu v březnu roku 2010.

Podobně jako u tohoto konceptu i v nové spideru má být pod kapotou podélně umístěn přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,75 l, který má disponovat výkonem okolo 184 kW (250 k). Kola zadní nápravy budou roztáčena prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky nebo sedmistupňové automatické převodovky s možností řazení pádly pod volantem.

V konstrukci vozu má být hojně využita vysokopevnostní ocel a hliník. Cílem je dosažení co nejvyšší tuhosti otevřené karoserie a zároveň nízká hmotnost celého automobilu. Podle neoficiálních informací se má pohotovostní hmotnost nové Alfy Romeo pohybovat okolo 1.135 kg.

Prozatím poslední informace, kterou zveřejnil magazín Car and Driver, se týká jména nové Alfy-Romeo. Novinka údajně již neponese tradiční označení Spider, ale dostane jméno Duetto, aby odkázala na Alfu Romeo Spider 1600 Duetto, jejíž karoserii navrhovalo studio Pininfarina.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - PeterLuk
13. 7. 2012 22:15
Re: Má vůbec
Ahá, to som nevedel... ;-)
13. 7. 2012 19:55
Re: Má vůbec
Skončili len s jeho súčasnou generáciou. Mazda stále tvrdí, že pracuje na novej generácii wankela, kde chce použiť prvky Skyactiv-u.
Avatar - PeterLuk
13. 7. 2012 16:54
Re: Má vůbec
žial to tak asi bude... :-(
Avatar - PeterLuk
13. 7. 2012 16:47
Re: Má vůbec
S Wankelom už skončili...
13. 7. 2012 15:52
Re: Má vůbec
nejspíš máš pravdu, Mazda to vyvine a Alfa jen rebranduje a bude mít hotový auto, takže ve finále nezůstane jen u slibů >:D :yes: