Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Porsche Cayenne poodhaluje svou tvář, premiéra proběhne 18. dubna

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Modernizace Porsche Cayenne bude podstatně rozsáhlejší než běžné facelifty.

Automobilka Porsche se pochlubila dalším snímkem, který poodhaluje modernizované SUV Cayenne, jehož premiéra je naplánována na čínský autosalon v Šanghaji. Po nedávném odhalení interiéru se nyní můžeme poprvé oficiálně seznámit i s omlazeným exteriérem, ačkoliv i ten už jsme mohli vidět díky úniku přes displej infotainmentu.

Ovšem zatímco na infotainmentu byla jen digitální podoba vozu, nyní si můžeme detailně prohlédnout snímek přídě skutečného automobilu. Většinu pozornosti přitom přitahují nové světlomety, které mají hranatější tvary, charakteristický světelný podpis se čtyřmi body a novou HD-Matrix LED technologii, díky které by měly být dvakrát výkonnější.

Video se připravuje ...

Pod světlomety pak vidíme nové mřížky v upraveném nárazníku, jehož tvary naznačil již dřívější únik snímků. Díky nim také víme, že vzadu uvidíme nová LED světla, která budou natažena napříč celou zádí. Nový by měl být také zadní nárazník, který bude ladit s evolucí designu celého vozu.

Jak už prozradil pohled do kabiny, interiér nabídne 12,6palcový digitální přístrojový štít, 12,3“ obrazovku infotainmentu a volitelně i 10,9“ obrazovku před spolujezdcem. Cayenne navíc dostane volant převzatý z modelu 911, nový ovládací panel ventilace, více USB-C portů, nové čalounění, atd.

Připomeňme, že nyní očekávané „nové“ Porsche Cayenne bude modernizací třetí generace, představené v roce 2017. Namísto běžného faceliftu však automobilka přislíbila větší změny v interiéru, exteriéru a také výraznou úpravu podvozku i pohonných jednotek.

Pod kapotou by se tak údajně mělo objevit třeba výkonnější plug-in hybridní pohonné ústrojí s větší baterií, která zajistí delší čistě elektrický dojezd. Upravený podvozek by měl navíc poskytnout větší komfort, lepší schopnosti v terénu i lepší zážitky při sportovní jízdě.

Modernizované Porsche Cayenne bude představeno 18. dubna, během čínského autosalonu v Šanghaji .

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme