Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové SsangYongy Tivoli a Tivoli Grand jsou v Česku. Se super výbavou a skvělou cenou

Marek Bednář
Diskuze (35)

Nejmenší ssangyongy jsou už v české nabídce značky za cenu od necelých 440, resp. 480 tisíc korun. K mání je hromada moderní bezpečnostní elektroniky, LEDková světla a u menšího provedení i pohon všech kol.

Již druhý facelift SsangYongu Tivoli a od něj odvozeného většího modelu Tivoli Grand se začíná prodávat na českém trhu. Modernizace proběhla v rámci přejmenování automobilky na KG Mobility.

Obě varianty přichází s jedinou výbavovou verzí Style, která nabídne 1,5l zážehový čtyřválec s přeplňováním a výkonem 163 koní. Ve standardu jsou boční i hlavové airbagy, alarm, systém ISOFIX pro dětské sedačky, běžná elektronika typu stabilizace, asistent rozjezdu do kopce či asistent pro sjíždění prudkých kopců, ale také hlídání jízdních pruhů, samočinné nouzové brzdění, sledování únavy řidiče či rozpoznávání dopravních značek.

Z komfortních prvků je na palubě tempomat, elektricky ovládaná zrcátka, kožený volant, elektrická okna, dešťový senzor, klimatizace, dálkově ovládané centrální zamykání, rádio s příjmem DAB či výškově nastavitelné sedadlo řidiče. To vše za základní cenu 439.900 korun v případě modelu Tivoli a 479.900 korun v případě modelu Tivoli Grand.

Příplatková výbava je sdružena do několika paketů. Style+ nabídne 16“ litá kola, vyhřívání předních sedadel a volantu, automatickou dvouzónovou klimatizaci, couvací čidla, síť na zavazadla nebo infotainment s 8“ dotykovým displejem a podporou zrcadlení smartphonu. Pro tivoli, kterému přidá také střešní ližiny, stojí 30 tisíc korun. Pro tivoli grand, které má ližiny už ve standardu, je tento paket zdarma v ceně vozu v rámci akční nabídky Tivoli Grand Style+.

Video se připravuje ...

Paket Sport nabízí v podstatě to stejné, jen kola jsou osmnáctipalcová. Paket nejde kombinovat s balíkem Style+ a u tivoli stojí 38.900 korun, u akčního tivoli grand 8.900 korun.

K těmto paketům lze dále přidávat balíky Tech, LED a Safety. Tech přidává bezklíčový přístup, automatická dálková světla, bezdrátovou nabíječku, elektricky sklopná zrcátka či displej v místě přístrojového štítu a stojí 26.900 korun pro tivoli i tivoli grand.

Paket LED, který u tivoli grand stojí samostatně, ale u tivoli je k mání jen jako nadstavba paketu Tech, přidává LEDkové přední světlomety a mlhovky za 14.900 korun. A konečně paket Safety, dostupný jen pro tivoli grand, přihodí za 8.900 korun sledování mrtvého úhlu a hlídání příčného provozu za vozidlem.

Kromě těchto paketů je možné tivoli objednat s pohonem všech kol, který nabízí i funkci „Lock“ simulující uzávěrku středového diferenciálu. Příplatek je ve výši 35.900 korun. Automatickou převodovku, šestistupňovou skříň od firmy Aisin, je možné za stejný příplatek mít v tivoli i tivoli grand. Za příplatek 10.900 korun je také jakákoliv jiná barva než základní bílá.

Konečně, rozdíl mezi menším vozem a „grandem“ není v počtu sedaček – oba jsou pětimístné –, nýbrž ve velikosti zavazadelníku. Tivoli nabídne 423 litrů, tivoli grand v základu 720 litrů a po sklopení zadních sedaček až 1.440 litrů díky o 255 mm delší zádi; celkově měří 4.480 mm. Rozvor náprav obou verzí je přesně 2,6 metru. Ceníky už jsou na webu automobilky spolu s konfigurátorem, vůz je možné objednávat.

Marek Bednář
Diskuze (35)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
24. 8. 2023 06:40
Re: Extrémně dobrá volba
To že jsou nudné a ploché je imho 99 % zákazníků jedno. Spíše ocení pružnost.
Avatar - Ozzman
23. 8. 2023 20:08
Re: Extrémně dobrá volba
Svizna ano, bez charakteu ano… to se nevylucuje ;)
23. 8. 2023 19:12
Re: Extrémně dobrá volba
To není zas tak docela pravda. Jde o to v jakém autě jej máš. Např Scala MC 1.5TSI s manuálem je opravdu velmi svižná. Jezdil jsem s ní 14 dní jako s náhradním autem a nemohl jsem si stěžovat ;-)
Avatar - rohYpnol
23. 8. 2023 18:31
Re: Extrémně dobrá volba
Sorry, to že je 1.5 TSI projevem nezajímavý je úplně jiná píseň než že má špatnou pověst.
Avatar - Roland Von Wagen
23. 8. 2023 13:23
Re: KG.
Tak na to bych si taky zvykl :-)