Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové studie Daihatsu: hybridní sporťák a SUV

Libor Zezulka
Diskuze (5)
Daihatsu se do Frankfurtu vybaví kompaktním SUV a zajímavou studií dvoumístného sporťáku s hybridním pohonem.

Japonské Daihatsu obvykle nebývá na velkých evropských autosalonech středem pozornosti, to ale neznamená, že evropským návštěvníkům nemá co nabídnout. Do Frankfurtu přiveze dva nové koncepty, jedno kompaktní SUV a dvoumístný sportovní automobil s hybridním pohonem. Studie kompaktního SUV D-Compact 4X4 naznačuje možnou podobu budoucího SUV značky.

Automobil, jak naznačuje název, disponuje pohonem všech kol, která roztáčí nově vyvinutý zážehový motor s objemem 1.5 litru. Jeho podrobné parametry, ostatně jako další podrobnosti, si Daihatsu schovalo až do Frankfurtu. Druhá studie HVS zaujme spíše sportovně laděné motoristy, jedná se totiž o dvoumístný sporťák s hybridním pohonem kombinujícím zážehovou jednotku 1.5 litru s dvěma elektromotory.

Zadní elektromotor roztáčí zadní kola nezávisle na sobě, což přináší podle Daihatsu lepší stabilitu v zatáčkách. Kombinace konvenčního motoru a elektromotoru navíc umožnila vyvinout výkon běžného benzínového dvoulitru, ale zachovat spotřebu na hodnotách typických pro jednotku s litrovým objemem. Další podrobnosti se dozvíme (a vy s námi) ve Frankfurtu.

Po návratu z frankfurtského autosalonu zveřejníme rozsáhlou přílohu čítající okolo 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek či plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Zde se můžete podívat na předchozí autosalony:

Libor Zezulka
Diskuze (5)