Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Outback se odhaluje na prvním snímku

David Bureš
Diskuze (5)
První zveřejněný snímek ukazuje část přídě nového crossoveru. Podobat se opět bude modelu Legacy.

U Subaru se v posledních měsících doslova roztrhl pytel s novými modely. Po sedanu WRX, kombi Levorg, šesté generaci sedanu Legacy a sportovním sedanu WRX STI se začíná odhalovat nová generace Outbacku.

První zveřejněný digitální snímek vozu ukazuje část jeho přídě – viditelný je hlavní světlomet a šestiúhelníková maska chladiče s ostrými hranami. Z detailu je patrné, že se nový Outback bude svými tvary podobat nejnovější generaci Legacy.

Automobil dostane zvýšenou světlou výšku a plastové prvky chránící jeho karoserii, ve výbavě nebudou chybět například střešní ližiny. Poháněná budou s největší pravděpodobností všechna kola, jak je u Outbacku zvykem.

Subaru zatím o Outbacku zveřejnilo pouze minimum informací. Auto bude představeno na autosalonu New Yorku, jehož letošní ročník otevře své brány 16. dubna. Outback se pak má stát vlajkovým crossoverem značky, který má kombinovat jízdní vlastnosti běžného automobilu se schopnostmi vozů kategorie SUV.

Outback bude podle všech indicií sdílet techniku s novým Legacy. Americká verze Legacy byla prezentována s dvojicí motorů typu boxer – 2,5litrovým čtyřválcem o výkonu 131 kW a točivém momentu 236 N.m a 3,6litrovým šestiválcem se 191 kW a 335 N.m. Pro Evropu můžeme čekat nabídnutí turbodieselu.

Subaru Outback se na trhu poprvé ukázalo v roce 1994. Od roku 2009 je na trhu čtvrtá generace tohoto zvýšeného kombi střední třídy. Na začátku loňského roku Outback prošel modernizací.

David Bureš
Diskuze (5)
5. 4. 2014 09:44
Re: Jen ne dalsi obluda.
Tak, tak. Minulý týden jsem vedle jednoho stál na parkovišti a překvapilo mě, že je to o dost vyšší než bývaly třeba Forestery. A z Foresteru udělali klasické SUV.
Co se týče designu, zřejmě přijali nějakého designéra od SsangYongu ...
Avatar - Zetti
5. 4. 2014 06:10
jako bych to auto nekde videl
[odkaz]
5. 4. 2014 03:16
Jen ne dalsi obluda.
Kde jsou ty casy predchozi generace outbacku - oplastovany kombik s vyssi svetlosti - na svem hlavnim trhu prakticky bez konkurence. Dneska je to jen dalsi opuchle SUV. Mam dva kamarady, co soucasne outbacky maji, oba se shodli, ze design pri koupi byla otazka sebezapreni. Prezdivka jednoho pro tento vuz "behemoth" mluvi za vse. Mozna by tak mohli nazvat nejakou edici - Outback Behemoth. Nahled dava tusit, ze pribyde chromu, svetla se znormalizuji, ale mohutnost, ta zustane...
4. 4. 2014 21:18
render
Nevím jak ostatní, ale "snímek" pro mě znamená fotografie reálné věci, v tomhle případě auta.
Tohle je ale rendering! ;-\
Avatar - 3_diamanty
4. 4. 2014 13:04
to bude velmi zaujimavy dizajnovy duel
[odkaz]

tesim sa na novy outback..... fotka spredu naznacuje ze tam nie je co pokazit.... otazna bude zadna cast ;-)

autosalon v new yorku uz zacina klopat na dvere ... pozeram ze automobilky si stale davaju nacas.... o dva tyzdne ale uz kazdy vsetko odhali :yes: