Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové SUV od Fiatu: design Fiat, technika Suzuki

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Nové SUV od Fiatu dostává reálnější kontury. Na veřejnost pronikly nové informace a fotografie zachycující možnou podobu novinky.

O Fiatu bude v následujících týdnech zase hodně slyšet. Italská automobilky už oznámila, že hodlá navázat na úspěšnou tradici výroby minivozů, jméno a podoba nového italského prcka však zatím není známo, ale hlavně přiveze do Frankfurtu novou generaci klíčového modelu Punto a na témže místě ukáže světu nový automobil vyrobený ve spolupráci s automobilkou Suzuki jménem Sedici (neboli šestnáct).

Kříženec malého MPV a SUV projde těžkou zkouškou, po premiéře na horké německé půdě zamíří do chladných italských hor, kde projde těžkou zkouškou coby oficiální automobil zimní olympiády v Turíně. Pro nové SUV Fiatu bude charakteristický prostorný a komfortní interiér, výrobce slibuje také kvalitní zpracování a vyspělý systém pohonu všech kol.

Zatímco o pohon 4x4 a další mechanické části se postaralo Suzuki, Fiat zajistil naftové motory. Exteriér obou příbuzných vozů bude odlišný, Fiat vsadí zřejmě na hravější a kulatější tvary. Výroba kompaktních SUV bude probíhat v továrně Suzuki v Maďarsku. Délka nového Fiatu mírně přesáhne čtyři metry (4.1 metru), standardně budou poháněna přední kola, pohon všech kol získá zákazník za příplatek.

Podle italského serveru Italiaspeed a uznávaného italského magazínu Quattroruote stane SUV na prodloužené platformě Suzuki Swift. Ze zážehových motorů se počítá s 1.5 73 kW, 1.6 79 kW a 1.9 JTD 88 kW. Fotografie, které údajně zachycují téměř finální podobu novinky, zveřejnil magazín Quattroruote, posléze server Italiaspeed a další.

Libor Zezulka
Diskuze (12)
25. 7. 2005 18:10
SEDÍCÍ BÝK
Fiat tlačí potentně na pilu... Nudit se tady teda v následujících měsících nebudeme - bude o čem psát.