Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Suzuki Swift na dalších snímcích! Tentokrát utekla oficiální brožura

Jan Mička
Diskuze (16)
Nová generace Suzuki Swift se tento rok neplánovaně ukazuje již potřetí. Tentokrát máme k dispozici snímky oficiální brožury.

Že se nová generace Suzuki Swift nevypadal cestou revoluce, ale spíše evoluce, víme už od března letošního roku. Tehdy utekly na veřejnost první snímky verze Sport a doširoka rozevřenou maskou chladiče, nástavci prahů a dvěma koncovkami výfuku, pořád se však jedná o decentní sportovní hatchback, tak jak tomu ostatně bylo doposud. Troufám si však říci, že standardní verze budou veřejnost zajímat více, přičemž alespoň v Japonsku mají rozhodně z čeho vybírat.

Jak se to má s tamním trhem, ukazuje brožura na přiložených snímcích. Fotky jsou sice hodně nekvalitní, vyčteme z nich však alespoň počet nabízených linií. Je jich celkem šest (RS, RST, RS, Hybrid ML, XL a XG), přičemž minimálně u linií Hybrid RS, Hybrid ML a XL bude možnost volby mezi pohonem předních nebo všech kol. Alespoň „doma“ bude možné čtyřkolku pořídit s převodovkou CVT, což na našem trhu u stávající generace nejde (jediná čtyřkolka je párována s pětistupňovým manuálem), nabídka osmi laků karoserie se pak jeví jako plně dostatečná.

Nabídka motorů kopíruje model Baleno. Základem je atmosférická dvanáctistovka Dualjet, verze RSt je pak k dispozici pouze s novým tříválcovým motorem 1.0 BoosterJet, předním pohonem a šestistupňovým automatem. Trochu překvapením je absence motoru 1.4 BoosterJet, který známe z modelů S-Cross a Vitara S. Má výkon 103 kW, točivý moment 220 N.m, a do hbitého Suzuki Swift by se náramně hodil. Třeba si jej ale výrobce nechává jako zadní vrátka pro verzi Sport. Více se v každém případě dozvíme na březnovém autosalonu v Ženevě, kde by se měl vůz oficiálně představit.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - 3_diamanty
19. 12. 2016 20:26
Re: pekne
suhlas... ten motor z balena bude urcite super aj v swifte ;-) ...

za mna najlepsi maloobjemovy motor je 1,33vvti 73kw z yarisu... ten ide tiez do otacok ako pila... a nemas tam ani ziaden start/stop system a ine ku.vitka .... papierovo ma 5 litrov co je tiez pohoda... k tomu s nim mas vzdy 6st manual ... zrychlenie ponuka lepsie ako baleno ... pre mna fakt top motor v dnesnom malom aute
19. 12. 2016 18:30
Re: pekne
Ten swift vyzera fakt paradne, ak si este zachova cenu pod 10000 EUR s tempomatom a klimou, bude to trhak. 1.25 je asi najlepsi maloobjemovy motor bez turba, paradna spotreba, ide do otacok, auto bude este lahsie ako baleno, dizajn je EÚ-friendly:D Takto si predstavujem druhe auto do rodiny.

Micra sa odpisala sama s tymi pseudomotorcekmi o objeme 0,9 litra
Fiesta bude aj kvoli turbotrojvalcom s vypinanim valca dost draha
Vsetky modely segmentu B dost podstatne rastu a drazeju, tu ma suzuki v ponuke baleno, ak si swift zachova cenu a velkost/malost, mal by byt velmi uspesny...

19. 12. 2016 15:47
Re: Sport
No nejake rozdily tam asi jsou, me prave zajimalo co vse konkretne vymenili. Vzpominam si, ze jsem nekde na netu videl i prestavbu sporta, kde zadni napravu vymenili za triprvek ze 4x4, aby ji mohli jinak odladit, byla to verze pro rallye...
Avatar - 3_diamanty
19. 12. 2016 14:34
pekne
a chvalabohu vdaka za tu atmosferu ( mal som trosku obavy lebo s cross mal tiez v ponuke atmo motor ale po facelifte o neho prisiel ) ... ta 1,2ka z balena bude v swifte rozhodne najpredavanejsia a najziadanejsia motorizacia idealne posadena vykonom aj cenou ... a ocakavam aj velmi zaujimavu spotrebu ;-) ... zda sa ze v malej triede prichadza k obmene generacii hned u neikolkych zvucnych mien ... a po micre riu ci fieste tu mame coskoro uz aj noveho svista ... a veruze paci sa mi ... zatial je to super ... jedna novinka lepsia ako druha :yes:
Avatar - Wojta101
19. 12. 2016 14:27
Re: Sport
Ve své podstatě asi ne tak podstatně, ale nestudoval jsem to. Určitě je jinak odladěný a má jiné brzdy a i stredy kol s 5 šrouby proti 4 u běžných Swiftů. Ale i jiným podvozkem obhajovalo Suzuki vyšší cenu Sporta proti běžným verzím.