Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinářská prezentace Tiidy v Krakově

Dariusz Szynder
Diskuze (17)
Od 14. do 22. května se bude v polském Krakově konat novinářská prezentace nového Nissanu Tiida. Na 150 novinářů z 13 evropských států bude mít k dispozici 17 aut, které budou testovat nejen v ulicích Krakova, ale navštíví i historická místa v okolí.

„Před několika dny se na autosalónu v Bratislavě konala evropská premiéra modelu Tiida, nyní zveme novináře k testovacím jízdám do Polska. Pro Nissan Sales Central & Eastern Europe je organizace těchto dvou akcí důkazem uznání a velkou výzvou,“ řekl během tiskové konference v Krakově Krzysztof Kowalewski, PR manažér NSCEE.

Není to poprvé, kdy Nissan Sales Central & Eastern Europe organizuje podobnou akci v této části Evropy, dřívější prezentace však byly svým rozsahem mnohem menší. Například v minulém roce NSCEE pozvalo novináře z šesti států na maďarský okruh Hungaroring, kde se konala prezentace sportovního Nissanu 350Z.

Nissan jako jedna z mála automobilek se rozhodl zorganizovat novinářskou prezentaci ve středovýchodní Evropě. Nissan chce tímto krokem prolomit stereotyp pořádání podobných akcí na jihu Evropy, který je považován za oblast s vždy hezkým počasím, krásnou krajinou a zkušenými organizátory prezentací. Automobilka je přesvědčena, že prezentace v regionu středovýchodní Evropy může být stejně efektivní, a dokonce může překvapit účastníky tím, že jim ukáže místa, která dosud nenavštívili.

Tiida je nejnovějším přírůstkem v nabídce Nissanu. Nový model se evropské veřejnosti poprvé představil 17. dubna během Autosalónu v Bratislavě. Nissan Tiida se bude prodávat v sedmnácti zemích Evropy, ve kterých byly velmi úspěšné modely Almera a Primera. Mezi tyto státy se řadí mj. Irsko, Rusko, Finsko, Polsko, Česko, Slovensko a Maďarsko. Nissan nabídne model Tiida ve dvou karosářských verzích – sedan a pětidvéřový hatchback. Pod kapotou se objeví dva benzínové (1,6 a 1,8 l) a jeden vznětový motor (1,5 dCi).

Dariusz Szynder
Diskuze (17)
27. 4. 2007 07:15
Re: Poděkování...
Nazivo je to vzdy ine ako z pocutia, takze si ten voz urcite chod pozriet a nedaj na subjektivne hodnotenie inych. Mas mozno ine potreby a od auta cakas ine hodnoty ako napriklad ja, a auto moze v reali na Teba zaposobit celkom inym dojmom. Ja som pochvalil co sa pochvalit dalo, ale od auta tejto velkosti ocakavam vacsi a lepsie pristupny kufor a viac miesta vzadu, pretoze mam rodinu, do kufra potrebujem poskladat kocik, dopredu vedla seba posadit manzelku a dozadu dve male deti v autosedackach. Ale nepochybujem o tom, ze Tiida bude svojim ponatim mnohym plne vyhovovat. Dizajn je vec nazoru.
27. 4. 2007 07:08
Re: Sklamanie
Tak zatial viem iba o patdverovom hatchbacku, a ten nema kufor 300 l, ale len 289. A v tejto triede je to hlboko podpriemer, take kufre maju male auta. V nizsej strednej to ide od 330 vyssie. S tou cenou plne suhlasim, zacinat cez 530 tisic Sk je od veci, to si vela priaznivcov nenajde. Viac ako 100 tisic navrch voci cee´du je prilis silna kava...
26. 4. 2007 11:03
Re: Ještě k článku - to: redakce
>:D
26. 4. 2007 11:02
Re: Poděkování...
:yes: přesně ;-)
26. 4. 2007 09:10
Poděkování...
Nissanu můžeme určitě poděkovat za to,že se rozhodl uspořádat novinářskou prezentaci svého nového vozu ve středněvýchodní Evropě a ukázat novinářům ze "západu",že i v této části Evropy je krásně...To je tak všechno,protože když koukám na Tiidu...vždyť takhle vypadaly auta v 90.létech minulého století :-O ;-\