Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky policie: Kamery do všech aut, měření i v protisměru

Jan Mička
Diskuze (223)
Policie zbrojí proti neukázněným řidičům. Všechny hlídkové vozy dostanou kamery, měřit se bude i v protisměru.

Informace uvedl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch společně s náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu Tomášem Tuhým. Přestože u nás loni na silnicích zemřelo nejméně osob (583) od roku 1961, stále se jedná o velmi vysoké číslo.

Trend snižování nehodovosti na českých silnicích si vyžádá posílení policejní techniky. S tím se začalo již loni v prosinci, kdy si policie převzala sedm nových rychlých Superbů. V prvním čtvrtletí letošního roku flotilu doplní další tři, na Passaty R36 se ale nezanevře. Podle informací deníku Právo budou přesunuty na silnice nižších tříd.

Všechny vozy určené pro přímý výkon služby, které policie zakoupí od letošního roku, již budou vybaveny kamerovým zařízením. Získaná dokumentace pak může posloužit jako věrohodný důkaz správním orgánům nebo při vyměřování sankcí neukázněným řidičům. V plánu je navíc dovybavení vozů technikou, která umožní měření rychlosti protijedoucích aut. Chybět nebudou testy na přítomnost drog ani testery pro kontrolu alkoholu v krvi.

Jan Mička
Diskuze (223)
Avatar - sushi7474
14. 1. 2014 17:58
Re: Čím to?
A toto je presne ono - 30 tam, kde to ma zmysel (a nie plosne!) - a kludne policaj na prechode, nech riesi magorov, co nedaju prednost chodcom.
Potrebuju k tomu mobilne radary do kazdeho auta? Pochybujem - staci pochozkar, ktory si ale nebude moct vyvalovat * ochcafke.

Ako vravis - policajti casto (aj ked nie vzdy!) cihaju na nezmyselnych miestach, prehladnych usekoch a p. - proste nie kvoli bezpecnosti, ale kvoli namasteniu svojich vreciek.

Preto povazujem nakup dalsich technickych zariadeni na buzeraciu za cisto ucelovy krok, ktory nezvysi bezpecnost, ale len fizlom umozni pohodlnejsie buzerovat na prehladnych usekoch.
Avatar - Ozzman
14. 1. 2014 15:51
Re: Čím to?
Nechceš snad popírat, že 30tka u školy je nesmyslná a že auto z 50 nezastaví o kýžených pár vteřin pomaleji, že ne? Ruku na srdce, kdo jede 50 na 50tce? většinou je to 60-70, jen se podívej.. proto na 30 pojede třeba těch 45.. A to už může být dost podstatný rozdíl, když ti tam vběhne děcko, nebo ve vesnici nepozorný chodec. Jsou oblasti, kde je omezení nesmyslné, o tom nepochybuji, ale chvástat se tím, že jezdím na dálnici víc, protože si myslím, že je to bezpečné v tu určitou dobu a situaci ( a tady se ten úsudek může diametrálně odlišovat řidič od řidiče) je nesprávné.. a takoví lidé by měli být perzekuováni. Navíc rozmístění značek tak uplně nespadá pod policii, jakožto pod místní orgány, což už někde výše bylo vysvětleno a valná většina pražských omezení jsou toho výsledkem. To, že policie chytá na nesmyslných úsecích je taky pravda, ale ne vždy a né bezdůvodně a né každý úsek, co tobě připadá zbytečně omezný si vycucal úředník z prstu, popřípadě nějaké sdružení spáčů u magistrály.... třeba u těch škol jsou taky vidět a tam každé prase, co na 30tce projede 60 si nic jinýho, než tučnou pokutu nezaslouží.. Proto to chce trochu nadhledu a pokory.
Avatar - sushi7474
14. 1. 2014 14:14
Re: Čím to?
Vidis a v tomto sa nezhodneme - ja vnimam nezmyselne znizovanie rychlosti za nastroj zvysovania prijmov z vyberu pokut.
To, co si riesia niektore MC v Prahe (znizovanie z 50 na 30 km/h) je uplny vysmech. V rychlostiach okolo 30 km/h sa zvysuje spotreba a zaroven neklesa hlucnost a rozhodne nerastie pozornost soferov. Ziadne z tychto opatreni nebolo podlozene relevantnou (rozumej "nie ucelovou") analyzou.

A preto tvrdim, ze motivaciou nezmyselneho obmedzovania a selektivna represia (zamerana len na "tych bez kontaktov") je prospech konkretnych ludi/ silovych zloziek, nie nejaka imaginarna bezpecnost.
Avatar - Ozzman
14. 1. 2014 08:13
Re: Čím to?
Na tebe přesně pasuje můj příspěvek výše.... "já mužu, ja to dělam bezpečně a vim kdy si to mužu dovolit" "Jsem chytřejší než vy"...... škoda slov a kdyby si nebyl tak zabedněný, tak víš, že restriktivní opatření ( jako třeba vysoké pokuty) mají také značný vliv na snížení úmrtnosti.... už sem to tu psal mockrát, ale v tomto tématu jsem byl dosti zainteresován a i jsem na to napsal publikaci.... měj se hezky a snad ti to vždy bude vycházet tak krásně jak píšeš....
Avatar - curwasportiva
14. 1. 2014 01:46
Re: V poho :)
Jo myslis ty Yamahy, se kteryma bouraji do autobusu a pak se vymluvaji na to ze to ma po stranach kufry?