Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novitec představuje novou úpravu pro poslední nehybridní V12 od Ferrari. Má 828 koní

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Trojice šťastlivců měla příležitost koupit si novou speciální úpravu N-Largo S od Novitecu pro Ferrari 812 Superfast. Nově má výkonnější atmosférický dvanáctiválec, specifický bodykit i individualizovaný interiér.

Poslední nehybridní dvanáctiválcové Ferrari přijíždí s novým výkonovým dopingem. Německý tuner Novitec vyvinul trojici speciálních supersportovních grand tourerů Ferrari 812 Superfast s novým agresivnějším bodykitem a silnějším atmosférickým dvanáctiválcem. A jak už tomu u podobných unikátních přestaveb bývá, specialisté na exkluzivní značky už zvládli prodat všechny tři vozy jejich novým majitelům.

Nový speciální úprava se jmenuje Novitec N-Largo S a zakládá na vůbec posledním normálním produkčním Ferrari s neelektrifikovaným atmosférickým 6,5litrovým vidlicovým dvanáctiválcem. Ten maranellskou automobilku opouští se standardním výkonem 588 kW (800 koní) a točivým momentem 718 Nm, ale Němcům to připadá zbytečně málo. Vylepšením elektroniky a softwaru motoru nově zvýšili maximální výkon a točivý moment až na 618 kW (828 koní) a 751 Nm!

S novým dopingem tak Ferrari 812 Superfast umí akcelerovat z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy a jezdit nejvyšší rychlostí 345 kilometrů v hodině. Ve srovnání s produkčním modelem tak je ve zrychlení o jednu desetinu sekundy rychlejší a maximální rychlost vzrostla o 5 kilometrů v hodině. K celkovému zlepšení pak pochopitelně pomohl nový specifický výfuk s aktivní klapkou pro ztišení.

Video se připravuje ...

Ferrari 812 Superfast N-Largo S od Novitecu se představuje s novým tuningovým bodykitem, díky němuž je o 14 centimetrů širší než tovární Ferrari. Novitec jej doplňuje vlastními koly Novitec NF 11 N-Largo S o rozměrech 21 palců vpředu a 22 palců vzadu. S novými zakázkovými pružinami podvozku je Ferrari o 35 milimetrů nižší, ale současně je vybaveno volitelným zvýšením světlé výšky přídě o 40 milimetrů.

Novitec novou úpravu N-Largo S pro 812 Superfast vyrobí v omezeném počtu pouze tří kusů. Všem šťastlivcům dává příležitost individualizovat si kabinu vozu širokou paletou materiálů a povrchů, včetně kůže, alcantary nebo karbonu. Bohužel však nezveřejňuje cenu úpravy. Pokud se na ni musíte ptát, zřejmě na to nemáte.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme