Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový autobus Scania Citywide Suburban LE ve službách společnosti POHL Kladno

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autobus Scania Citywide Suburban LE bude provozovat v systému PID společnost POHL Kladno. Jedná se o první vozidlo švédské značky nasazené do Pražské integrované dopravy. Tomu odpovídá vzhled a výbava.

Scania Citywide Suburban LE pro společnost POHL Kladno je dvounápravový 12 metrů dlouhý autobus vyrobený ve Finsku. Rám i kostra vozidla jsou z nerezových profilů.

Kromě klasické trikolory je autobus vybaven informačním a odbavovacím systémem podle standardu Pražské integrované dopravy, terminálem pro bezkontaktní platební karty, USB nabíječkami a mimo jiné také povelovým přijímačem pro nevidomé.

„Tento model vyniká obrovskou flexibilitou. Dle potřeb zákazníků lze vyrobit na zakázku v délce od 11 do 15 metrů vždy po 20 cm,“ říká Lukáš Martinů, obchodní manažer prodeje autobusů Scania.

„V porovnání s konkurencí je velkou předností použité hnací ústrojí. Motor i převodovka je vlastní výroby Scania. Opticruise umožňuje pohonné jednotce pracovat v nižších otáčkách, což přispívá k nižší spotřebě. Cestující zase mohou ocenit hladkou práci převodovky. Nehrozí tak nepříjemné cukání při rozjezdech nebo zpomalování,“ dodává Lukáš Martinů.

Autobus bude jezdit zejména na linkách č. 330 Smečno – Veleslavín (cca 42 km) a č. 323 Koleč – Zákolany (cca 30 km).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)