Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Cadillac Escalade se představí 7.října (+ video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Nová generace Cadillacu Escalade je za dveřmi. Automobilka vydala první upoutávky před velkou premiérou, která se uskuteční 7. října.

Koncern General Motors má letos skutečně dost práce. Po představení Chevroletu Tahoe a GMC Yukon došlo i na SUV od Cadillacu. Model Escalade, který je oblíbený i v Česku, si odbude svou velkou premiéru již 7. října v New Yorku. Samotná automobilka je sice v poskytování podrobnějších informací velmi shovívavá, něco ale přece jen vypustila.

Z přiložených fotografií toho moc nevyčteme, dá se však předpokládat, že Cadillac postupoval stejně jako inženýři Chevroletu a GMC. Dočkat bychom se tedy mohli přepracované přední a zadní části, ale především hodnotnějšího interiéru. Ruku do ohně bychom také dali za zesílení karoserie a použití poslední generace adaptivního podvozku s magnetickou regulací.

Taktéž by mělo být jasno v části motorové palety. Základním agregátem se pravděpodobně stane vidlicový osmiválec 5.3 EcoTec3 o výkonu 250 kW a točivém momentu 519 N.m., vrchol bude zcela jistě představovat nový agregát 6,2 V8 L86 se 420 koňmi a 624 N.m. Pokud se tak stane, budou jednotky spojeny s automatickou šestistupňovou převodovkou.

Jan Mička
Diskuze (0)