Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Chevrolet Corvette má úsměvný problém, automobilka pro něj nemá křídla

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Problémy se zásobováním se netýkají pouze čipů, ale také některých stylových doplňků.

Nová generace Chevroletu Corvette C8 Stingray nabízí již z výroby několik volitelných estetických paketů či samostatných doplňků, včetně několika různých křídel, respektive zadních spoilerů. Jeden typ je ovšem natolik populární, že ho automobilka musí stahovat (nejen) z nabídky.

Řeč je konkrétně o modelu „High Wing spoiler“, tedy výše posazeném spoileru na čtyřech nohou, který je natolik oblíbený, že ho automobilka musela z nabídky stáhnout již několik měsíců po zahájení výroby začátkem roku 2020. Do nabídky se vrátil téměř po roce, na jaře 2021, dnes už z ní ale opět zmizel. A nejen to.

Video se připravuje ...

Podle informací Corvette Blogger automobilka začala High Wing spoiler odstraňovat z vozů objednaných na rok 2022, neboť množství již objednaných kusů je enormní a dodávky stále váznou. Zákazníci si tak mají vůz nespecifikovat bez spoileru, nebo s nízkým spoilerem.

Jakmile se automobilce podaří dodávky dílů obnovit a všemi tolik žádaný spoiler bude opět dostupný, neměl by být problém jím vozidlo osadit prostřednictvím programu GM Accessories. Dokonce i v případě výměny nízkého spoileru za vysoký by pak neměl být problém díky podobné konstrukci se čtyřmi sloupky uchycení.

Vysoký spoiler ovšem není jediným prvkem příslušenství, se kterým má automobilka problém. Podle dostupných informací totiž společnost, která dodávala karbonové doplňky pro paket „Carbon Fiber Engine Apperance Package“ zavírá svůj provoz, což mělo automobilku donutit odstranit i tento typ příslušenství z objednaných vozů. Není přitom jisté, zda se objeví náhrada/nástupce.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
25. 1. 2022 12:05
Kdyby měli všechny automobilky
jen problém s křídly, tak by si hodně pískaly :-)

Jinak Corvette je k vidění na showroomu United Cars v Přípotoční,stejně jako nové Cadillacy Escalade
24. 1. 2022 20:24
Oni nepoznajú Red Bull?
Red Bull vám dá krííííídla....
24. 1. 2022 18:34
Grafik nebo kdo...
...opět nezklamal. Článek o zadním křídle, 35 fotek a ani na jedné není to předmětné křídlo.

Už se na to vys..te, když vás to nebaví.

https://www.carscoops.com/…era-1024x555.jpg
Avatar - MS-sport
24. 1. 2022 18:21
Takže.....
Bez zadního křídla to auto vypadá jako vykastrovaný. Sedí strašně vysoko.....minimálně 5cm dolů! Ta modrá barva je přímo odporná.