Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Citroën C5 X Hypnos dorazil do Česka. Za 1,3 milionu korun má to nejlepší

Matyáš Kunst
Diskuze (17)

Citroën přichází s limitovanou edicí modelu C5 X s názvem Hypnos. Nová výbava zahrnuje i novou barvu exteriéru.

Citroën, tradičně známý pro svůj důraz na komfort a inovativní design, přichází s novinkou, která tyto snahy zdůrazňuje ještě více. Francouzská automobilka představuje limitovanou edici modelu C5 X s označením Hypnos. Tato speciální verze je postavena na základech výbavového stupně „Max“, avšak je obohacena o řadu unikátních prvků, jež ji staví ještě o krok výš. 

Jméno „Hypnos“ má kořeny v řecké mytologii, kde reprezentuje boha spánku. Ačkoli Citroën rozhodně nevyzývá řidiče k odpočinku za volantem, název jasně odkazuje na nadstandardní komfort vozidla, poskytující „naprostý klid“. Zajímavě se tato inspirace odráží i v některých designových prvcích vozu. Pojďme se na to podívat podrobněji.

Zvenčí se C5 X Hypnos představuje v nové, elegantní modré barvě Eclipse, inspirovanou odstínem půlnoční oblohy. Temný vzhled exteriéru podtrhují červené prvky a 19palcová kola v černé barvě. Naopak v interiéru se setkáme s kompletním kontrastem v podobě světlých materiálů, které kabinu značně provzdušňují. Pocit pohodlí umocňují prvky jako skleněné střešní okno, prémiové audio,, vyhřívaná, masážní a ventilovaná přední sedadla s elektrickým nastavením bederní části a speciální koberečky. 

Video se připravuje ...

Objednávky na tuto limitovanou edici, která je k dispozici s motorem 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, jsou již otevřeny a dodávky jsou naplánovány na začátek roku 2024. Cena speciální výbavy byla stanovena na 1.300.000 Kč, takže nárůst oproti ceně výbavy „Max“ činí 60.000 Kč. Vůz je již možné objednávat a je dostupný i v českém konfigurátoru. 

Matyáš Kunst
Diskuze (17)

Doporučujeme

15. 9. 2023 07:35
Re: Citroen za 1.3mio
Pozor, je zásadný rozdiel medzi nosnosťou samotného ťažného a schopnosťou auta.

Klasicky Galia ťažné majú standwrfnaˇych 100 kg lenže stellantis ma technicky podľa motora najviac okolo 60 kg.

Pre porovnanie, aj Scala konštrukčne unesie 75 kg!
14. 9. 2023 22:23
Re: Citroen za 1.3mio
Tak zrovna bych srovnal PHEV vs PHEV takC5X má solidnější motor 1.6 vs 1.4 u toho Superbu :)
14. 9. 2023 17:53
Re: Citroen za 1.3mio
Jelikož se kolega k odpovědi nemá, tak jsem se podíval do konfigurátoru. Ten Citroen má v základu vyhřívaná a klimatizovaná křesla s masážní funkcí v kůži a Alcantaře, 19ky, dvoubarevný lak, 12palcovej displej a spoustu dalšího, nejen že Superb 147 Kw za 1,3 tohle nemá v základu, ale většinu z toho nemá ani jako příplatek. Tak se ptám, dělá to ze Superbu low-end, logikou výše zřejmě ano....
14. 9. 2023 17:41
Re: Citroen za 1.3mio
Měl znít, ale nezněl. Dotaz zněl jasně, co je na tom autě lowend? Stále čekáme na odpověď, že ty osobně si raději půjdeš pro Superb je sice hezké, ale nemá to nic společného s objektivitou. Viděl jsem zahraniční test, kdy tohle auto označovali za "srovnatelně pohodlné s S Class", prý to nejkomfortnější auto, co lze za tyto peníze pořídit (logicky netestovali nějakou nejdražší verzi, která v té době ani neexistovala). Interiér prý poměrně kvalitní, ničím nevybočující z mainstreamu, naopak, ze zkušeností si tipnu, že bude na stejné, ne-li mírně kvalitnější urovni než Superb (tam taky není nic luxusního, prostě trochu horší VW). Tak prosím, co je na tom lowend? Díky.
Avatar - Ozzman
14. 9. 2023 17:39
Re: Citroen za 1.3mio
Ale to z nej nedela lowend :) Kvalita interieru dle me zkusenosti s PSA a Skodovky z posledni soby je silne profrancouzska.