Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo se v říjnu konečně dostane do Evropy

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
Po téměř dvouleté prodlevě Ford konečně začne prodávat nové Mondeo i v Evropě. Čtvrtá generace úspěšného auta přijde v říjnu.

Ford Mondeo patří k těm nejtypičtějším evropským vozům. Vždyť kupříkladu v Británii se vžilo označení „muž v Mondeu“, které je synonymem průměrného, všudypřítomného člověka. Čtvrtá generace tohoto Fordu se však představila již téměř před dvěma lety. Vzhled auta lidé již dobře znají, Ford však odložil představení vozu na evropském trhu, a to až na říjen letošního roku.

Automobil bude mít již tradičně tři typy karoserie, a to sedan, liftback a combi. Očekávat můžeme výbavy Trend, Titanium a možná i Ghia. V době uvedení pak bude Mondeo pohánět benzinová patnáctistovka a dvoulitr EcoBoost, samozřejmostí jsou ale rovněž naftové motory podobných objemů. Nebude chybět ani hybridní varianta kombinující elektromotor s dvoulitrovým zážehovým agregátem. V roce 2015 navíc přijde i pohon všech kol a další motory.

My jsme s Mondeem jezdili již minulý rok, naše dojmy si můžete přečíst zde.

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
Avatar - skejpa
8. 8. 2014 15:42
Re: „Muž v Mondeu“ je synonymem průměrného člověka...
Já jezdím ve firemní Octavii a všude o ní říkám, že je to celkem nespolehlivé, tuctové auto za hodně peněz >:D Takže všech se to určitě netýká >:-[]
Avatar - skejpa
8. 8. 2014 15:40
Re: Tak tohle je
Je to pěkný design, když jsou na tom velká kola. Ale běda jak na to dáte 16ky viz. jeden obrázek ve fotogalerii. A těch bude jezdit hodně...
8. 8. 2014 08:29
Re: Pokud by to v Evropě neprodávali i nadále
Mám Focuse letní Dunlop Blue response na zimu Conti TS850 a spokojenost...A, že by HP Primacy nedržely bych neřekl měl jsem je na autě od výroby a naprosto ok. Ale Dunlop jsou "přijemnější".
7. 8. 2014 22:48
Re: „Muž v Mondeu“ je synonymem průměrného člověka...
Průměr je to, na co většina lidí nemá. To ví i každý správný nadávač, například u platů.
7. 8. 2014 22:29
Re: To brzo
Takova je i moje skusenost, ale jsou i auta, ktera jezdi do servisu neplanovane. Zatim jsem rad, ze tam nepatrim.