Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang zřejmě poprvé ukázal svou příď

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Automobilka už sice testuje maskované prototypy, nyní se však na veřejnost dostala první fotka přídě bez jakéhokoliv maskování.

Modrý ovál již aktivně pracuje na vývoji nové generace Fordu Mustang, kódovým označením S650, jehož premiéra se očekává již v příštím roce – jako modelový rok 2024. Ve světě už se špionážním fotografům podařilo odchytit pár maskovaných prototypů, nyní však na veřejnost unikl první snímek bez maskování.

Fotka, která byla zřejmě pořízena narychlo z magazínu či jiného tištěného materiálu, se objevila na Mustang7g fóru a rychle rozproudila živou diskuzi na téma vzhledu i motorizace. Tu ostatně naznačuje malá plaketka na předním blatníku, vzhledem ke kvalitě fotky ale nevíme nic konkrétního.

Snímek nicméně ukazuje výraznější masku chladiče, která je doplněna o vertikální mřížky a nechybí ani tradiční logo značky. Nasávací tvory v předním nárazníku jsou oproti současné generaci větší a podtrhují výrazný design přídě.

Kombinace nasávacího otvoru v kapotě, výrazných nasávacích otvorů, mřížek v masce a relativně nízkých pneumatik na litých kolech pak naznačuje, že se možná divíme na verzi Mustang GT, případně jinou sportovněji zaměřenou variantu.

Pokud ale odhlédneme od výrazných prvků, pak kapota nového Mustangu působí elegantněji a uhlazeněji. Přepracované světlomety navíc dostaly světelný podpis se třemi výraznými segmenty, což může být snaha přiblížit se elektrickému Mustangu Mach-E a zdůraznit spíše jeho elegantnost, než agresivitu.

Video se připravuje ...

Na webu Ford Authority se navíc před časem objevil další snímek, který poodhaluje jinou příď nového Mustangu. Vůz je bohužel lakován tmavou barvou a řada detailů tak na snímku zaniká. S ohledem na méně výrazné tvary masky i nárazníku a vyšší pneumatiky se však zdá pravděpodobné, že snímek zachycuje jednu z nižších verzí modelu.

Z kabiny jsme toho zatím moc neviděli, již současná generace Fordu Mustang ale nabízí kombinaci digitálního přístrojového štítu a výrazného displeje infotainmentu. Lze tedy předpokládat, že automobilka po vzoru konkurence bude přemisťovat další funkce (jako třeba ventilaci) právě do dotykových displejů. Základní ovládání by však mělo zůstat u jednoduchých tlačítek.

O pohonných jednotkách toho zatím také mnoho nevíme. Automobilka však již naznačila, že nový Mustang dostane hybridní 2,3litrový čtyřválec EcoBoost a zachován by měl být i motor V8, pravděpodobně jeho 5,0litrová verze.

S rostoucím důrazem na elektrifikaci však bude zajímavé sledovat, co ještě Ford pro nový Mustang připraví. V minulosti už se totiž objevily zmínky o hybridu, který by měl nabídnout výkon V8 s vyšším točivým momentem v nízkých otáčkách. A opomenout nelze ani spekulace o pohonu všech kol.

Bližší informace o nové generaci Fordu Mustang se možná dozvíme již v příštích měsících, oficiální premiéra se však očekává až v příštím roce.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

14. 4. 2022 22:01
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/