Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Accent představen v New Yorku

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Severoamerická verze nového Accentu se včera představila na newyorském autosalonu. Evropa se má na co těšit!

Severoamerická verze nového Accentu se včera představila na newyorském autosalonu. Evropa se má na co těšit!

V USA hraje Accent roli levného automobilu, který si mohou dovolit i studující nebo svobodné matky. Korejská automobilka zákazníky získává mj. dobrou výbavou za malé peníze a rozsáhlou škálou záruk (jedním ze sloganů, které Hyundai v USA používá je "Nejlepší záruka v Americe").

V Evropě je to trochu složitější, ale jisté je, že Hyundai i další korejské automobilky ro od roku zvyšují počty prodaných vozů, tržní podíly i známost značek. Marketingové aktvity Hyundaie jsou v krátkodobém horizontu směrovány k mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční přístí rok v Německu a Hyundai je jedním z hlavních sponzorů. Také proto je do začátku fotbalového svátku naplánováno uvedení několika nových modelů a Accent bude zřejmě tím nejdůležitějším.

V tuto chvíli zatím neznáme specifikaci evropské verze, ale podívejme se alespoň na tu severoamerickou. Nový Accent je podle amerického dovozce větší uvnitř ve všech směrech. Podobné platí také o exteriéru. Rozvor se zvětšil z 2440 mm na 2499 mm, celkové vnější rozměry 4280 x 1694 x 1471 mm jsou proti současnému modelu (4215 x 1680 x 1395 mm) větší v řádu desítek milimetrů. V USA je v nabídce jen čtyřválec 1,6 l CVVT (81 kW), ale do Evropy příjde jistě také menší zážehový motor 1.4 16V (71 kW) a nezbytností je i diesel 1.5 (80 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (26)