Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Santa Fe na českém trhu začíná na 699.990 Kč

Jiří Červenka
Diskuze (55)
Modelová ofenzíva korejské značky pokračuje modelem kategorie SUV, který bude lákat zákazníky nejen bohatou výbavou a vstřícnou cenou, ale i velmi atraktivním designem.

Prodej nové generace středního SUV značky Hyundai se oficiálně rozběhl již včera, ale teprve dnes na tiskové konferenci v Berouně zveřejnili zástupci automobilky první informace o ceně.

Model, o kterém jeho výrobce hovoří důsledně jako o prémiovém a který má jako první zástupce značky design v novém směru Storm Edge, bude v nejdostupnějším provedení stát 699.990 Kč. Základní výbava obsahuje sedm airbagů, bezpečnostní kapotu pro ochranu chodců, sklopná zadní sedadla s nastavitelným sklonem, tempomat i klimatizaci.

Designéři tentokrát vsadili na hrany, pryč jsou obliny předchozích dvou generací Santa Fe. Přídi automobilu dominuje mohutná šestihranná maska se třemi výraznými chromovanými lamelami. Mohutnost dále zvýrazňuje bohaté oplastovaná dolní část. S lehkým terénem by tak toto SUV nemělo mít potíže.

Vnitřek nijak nevybočuje z řady, najdeme tu mnoho prvků z ostatních současných modelů Hyundai. Známý je středový panel, grafika budíků před řidičem i volant. Dovnitř Santa Fe se vejde až sedm osob. Pokud je třetí řada sedadel sklopena, je zavazadelník dlouhý 103 centimetrů a široký 109 centimetrů. Na předních i zadních sedadlech je v podélném směru přibližně o čtyři centimetry více místa než v dosavadním modelu.

Evropská varianta bude k dispozici se třemi motory – jedním zážehovým a dvěma vznětovými. Benzinový čtyřválec 2,4 GDI nabídne výkon 142 kW a točivý moment 245 Nm. Z naftových jednotek budou v nabídce 2,0 CRDi (110 kW, 382 Nm) a 2,2 CRDi (147 kW, 431 Nm).

Standardem bude šestistupňový manuál, ke 2,4 GDI a 2,2 CRDi bude za příplatek i automat se stejným počtem převodů. Samozřejmostí je rovněž příplatkový pohon všech ko

AKTUALIZOVÁNO 19. 9. 2012 16:52

Informace o cenách, výbavách a motorech pro český trh najdete v novém článku Nový Hyundai Santa Fe dorazil do Česka: Ceny, výbavy, první jízdní dojmy.

Jiří Červenka
Diskuze (55)
Avatar - Athlas
21. 9. 2012 09:13
Re: Interier
Nie si sám... ;-) Neviem, koľko z týchto ľudí, ktorí sem píšu videlo nové Santa naživo. Ja som v ňom sedel, previezol sa a nemám jediný problém... Naviac zvažujem o ňom ako o ďalšom služobnom aute po dosluhujúcom Passate 1.9 TDI. To auto je proste krásne a na bežný život pre rodinu úplne ideálne. Pýtal som sa veľa majiteľov predchádzajúcej generácie a všetci sú až na malé drobnosti spokojní... Jasné, že to nie je super trieda, ale za tú cenu je to to najlepšie, čo sa dá kúpiť. To je môj názor. A ku téme, že Kórea, India a Čína postupne ovláda svet? DOBRÉ RÁNO!!!! Iba využívajú chaos, ktorý si tu sami spôsobujeme našimi volenými a krízami. Máme iné starosti, ako sa venovať vlastnému rozvoju a ako to je v prírode- silnejší a šikovnejší vyhráva. A tí na východe to pochopili... to je realita. O 20 rokov bude čínština svetový jazyk a takmer všetko čo budeme kupovať bude od nich. Veď čo robí Čína??? Otvára náruč všetkým výrobcom, ktorí u nich investujú. Automobilky, letectvo, elektronika, všetci... Aj ŠKODA tam už vyrába. Majú obrovské úspory v Dolároch a svoju menu umelo držia na takej úrovni, aby ničili svetovú konkurenciu lacným tovarom. Všetci žijeme na liste mäsožravej rastliny, ktorá sa jedného dňa zavrie a ovládne všetko... Keby sa tieto krajiny zbavili všetkých svojich dolárov naraz, tak by položili USA a tým celý svet... Bol som v Južnej Kórei a ohromila ma ich pracovitosť, disciplína a prispôsobivosť. Sú silnejší ako my a naviac sakra dobre vedia, čo robia... ;-)
21. 9. 2012 09:01
Re: Interier
Me se to taky libi. Urcite lepsi nez treba otocny volic svetel od VW a Skody, ktery vypada jako kolecko na tatramatce >:D
Avatar - MarTin1
20. 9. 2012 17:08
Re: Hyundai X Honda
Doslova brečím nad tím co se stalo s Hondou a kde je nyní Huyndai-Kia.... i co se týče motorů..... před x lety tento japonský etalon byl pojem.... dnes je to bezpohlavní tupá značka, která si hraje na "zelenou" a během pár let dokonale pohřbila svojí sportovní historii :no: :no: :no:

Když se podívám kam se Hyundai za pár let dostal a kde je Honda tak jsem fakt na měkko. CRV končí na 150 koňovým motoru a tady je to vlastně začátek??? Sakra proboha!!! Mohl bych pokračovat...
20. 9. 2012 10:15
Re: Lak
Edice Tricolor ;-)
20. 9. 2012 09:47
Re: Interier
Rozhodně nejsi sám. Mě se taky líbí a to hodně.