Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Land Rover Defender má přijít v roce 2018 v pěti karosářských variantách

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Nástupce legendárního Land Roveru Defender se má na trhu objevit v roce 2018 jakožto modelový rok 2019 a přiveze hned pětici karosářských variant.

Land Rover Defender tak, jak jej známe, to má již spočítané. Kvůli bezpečnostním a emisním normám vůz nemůže na hlavních světových trzích přežít a proto skončí již příští měsíc. Náhrada tohoto odolného pracovního stroje se sice plánuje, ale nebude to dříve než v roce 2018, přičemž design vozu nemá mít nic společného s koncepty, které se představily v minulých letech. Podle ředitele společnosti Gerryho McGoverna, bude automobil vypadat jednoduše jako „moderní Defender“.

Land Rover by chtěl vyrábět 100.000 nových Defenderů ročně, přičemž očekávat máme pět karosářských variant. Bude se jednat o dva dvoudveřové vozy, „čtyřdveřák“ s prodlouženým rozvorem či dvou a čtyřdveřový pick-up. Vůz by tak měl zaujmout širší spektrum zákazníků, než doposud. K tomu se váže i skutečnost, že by nemělo jít o tak drsný vůz, jako tomu bylo v minulosti.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Avatar - tomtoylc
8. 12. 2015 22:53
Re: Defender....
souhlasím ... já by volil cestu tak jako to vyřešil Jeep - Wrangler vs. Rubicon ... chceš civilizovanejší auto schopné terénu - kup si wrangler ... chceš ještě terénnejší verzi - kup si Rubicon
8. 12. 2015 01:13
Defender....
.... je dnes x automobily překonaný ve většině parametrů. To, že přežívá až do dnešních dnů, je jen nostalgie a neobjektivní posuzování jeho kvalit z dob již minulých. Na trhu bude hledat uplatnění stále hůř, pokud nebude radikálně změněn. Tuto skutečnost nelze nevidět a z historie a z několika zatvrzelých pacientů nejde již déle model držet při životě tak, aby byl lukrativní. Změna měla proběhnout možná už před dvaceti lety.

Pokud se opravdu narodí nový "Defender" - a i bych mu to docela přál - bude to stále Defender ? Chápu snahu vytěžit ze jména ikony, lépe bývalé ikony, maximum. Lepší by bylo ale udělat dobré auto určené i pro střední až těžký terén a pojmenovat ho raději jinak, než tahat marně kočku za ocas. Případně je zde ještě možnost vytvořit zcela ultimativní stroj určený primárně do terénu s možností jízdy po silnici (tím myslím jakousi přijatelnou míru komfortu a výbavy). Udělat ho ale tak, aby splňovalo dnešní požadavky po všech stránkách. Prakticky nikdo v dnešní době neocení, že jej lze opravit kladivem, vázacím drátem, kombinačkami a kůží a sádlem z buvola. Dnes nikdo nechce nic opravovat vůbec a celosvětově prapodivné předpisy pro nově vyráběná auta a i pracovní stroje, kam původní Defender s jistou mírou nadsázky vždy patřil, ani nedovolují jednoduchá a úderná řešení.

Avatar - LEGOPARK
7. 12. 2015 22:03
Bude to uz len zasrate SUV...
...akych je aktualne kopec! :no:
7. 12. 2015 20:19
Re: Snad to "změkčení" nepřeženou!
Přece nezaříznou legendu ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
7. 12. 2015 20:10
Re: Snad to "změkčení" nepřeženou!
No.. nevím, ale "doublecab" pick-up moc na SUV nezní... budeme doufat.
;-)