Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Land Rover Defender se odhaluje na špionážních fotkách. A prozrazuje detaily o vývoji

David Bureš
Diskuze (0)

Nástupce dnes už legendárního offroadu se světu konečně ukáže v roce 2019. Na vybraných trzích se ale začne prodávat až o rok později.

Land Rover se v příštím roce připravuje na důležitou premiéru. Světu po letech napjatého čekání konečně ukáže sériovou verzi nástupce dnes už legendárního offroadu Defender. Ještě předtím však proběhne kolečko upoutávek na tuto novinku, americké zastoupení značky tak nyní zveřejnilo několik fotografií z testování prototypů nového Defenderu, které doplnilo informacemi o vývoji.

Samotné snímky moc neprozrazují. Prototyp na nich je pečlivě zakamuflován, a tak o designu nového Defenderu nadále víme jen to, co už tušíme dávno. Základní koncepce hranaté karoserie bude odkazovat na předchůdce, a to včetně náhradního kola na zádi, ozdobí ji však moderní designérské prvky, známé z Velaru nebo Evoquu.

Land Rover každopádně hovoří o novém designu zvenku i uvnitř s tím, že k dispozici budou nejmodernější elektronické systémy i infotainment.

Automobilka dále opět zdůraznila, že nový Defender nesleví z terénních schopností předchozího modelu. Má jít dokonce o nejschopnější Land Rover historie značky. Z toho důvodu prototypy auta tento měsíc vyrazily do Severní Ameriky, kde budou otestovány za různých podmínek, v různém prostředí.

Čekají je náročné testy, za extrémních teplot, od -40°C do +50°C. Auta dokonce vyrazí i do výšky 4.000 m. n. m.

„Se jménem Defender se pojí skvělá odolnost, s Range Roverem vysoká úroveň luxusu a Discovery nabízí nejlepší užitnost. S takovou nabídkou budeme mít SUV pro každého zákazníka,“ říká Rawdon Glover, vrchní ředitel britského zastoupení automobilky Jaguar Land Rover.

Nový Land Rover Defender se světu konečně představí v příštím roce s tím, že na vybraných trzích, třeba v Severní Americe, se začne prodávat až v roce 2020. O nástupci „Defíku“ se přitom mluví už od roku 2011, kdy debutovala vize jeho podoby, koncept DC100. Z původně plánované premiéry na rok 2015 ale sešlo a postupně se termín odhalení posouval. Nejprve kvůli tomu, že DC100 veřejnost nezaujal, a tak se musel přepracovat, později kvůli změně užité architektury. Kvůli tomu nakonec padlo i plánované odhalení během letošních oslav 70 let od založení Land Roveru.

David Bureš
Diskuze (0)