Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes Actros Edition 2 má nabídnout luxus ve světě tahačů

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Limitovaná edice by měla nabídnout výrazný exteriér i komfortní a prémiový interiér.

Kabina tahače se pro mnoho řidičů stává na dlouhou dobu domovem i kanceláří, což se jim automobilky samozřejmě vždy snaží určitým způsobem zpříjemnit. Víceúčelové zpracování malého prostoru však vždy vede k určitým kompromisům, které by však měla minimalizovat speciální verze Actros Edition 2.

Ta byla společně s novou generací tahače Actros představena již v září minulého roku, teprve nyní se však automobilka připravuje zahájit dodávky. První zákazníci by se mohli dočkat údajně již brzy, moc jich ale nebude. Výroba by totiž měla být omezena na pouhých 400 kusů.

Zákazníci si přitom pro svůj vůz mohou vybírat z více než 40 doplňků, což je na užitkový vůz tohoto typu celkem pestrá nabídka. Automobilka sice nenabízí kompletní seznam, zveřejnila však alespoň některé zajímavosti.

Například interiér modelů Edition 2 může být vyšperkován palubní deskou a obložením dveří s čalouněním kůží Nappa. Nechybí však ani karbonové doplňky a ve střešní zástavbě by mělo být instalováno ambientní osvětlení.

Exteriér zaujme například boky se speciální hvězdnou grafikou, nerezovými stupačkami, nerezovými středy kol nebo lakovaným štítem nad čelním sklem, do kterého jsou instalovány čtyři přídavné LED reflektory a nechybí ani nápis Edition 2.

Video se připravuje ...

Masce dominuje lehce ztmavená třícípá hvězda, umístěná na černém pozadí, která by měla být podsvícená. V masce jsou pak tmavě chromované dekorativní prvky, zatímco čelní světlomety dostala tmavé rámečky.

Mercedes Actros Edition 2 by měl být dostupný v konfiguraci se dvěma i třemi nápravami, kabinami GigaSpace i BigSpace a volantem na pravé i levé straně. Výbava standardně obsahuje Comfort Package s LED ambientním osvětlením a lednicí, Sight Package s bi-xenonovými světlomety a elektrickými roletkami nebo Media Package s vylepšeným audio-systémem a přidanými zásuvkami.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme