Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Juke se odhaluje na další upoutávce. Využije novou platformu

David Bureš
Diskuze (7)

Nissan Juke i ve své druhé generaci vsadí na design budící emoce. Technika v útrobách bude však zcela nová.

Automobilka Nissan v posledních měsících na evropských trzích prodejně výrazně ztrácí, hlavně kvůli stárnoucí nabídce, konečně však chystá novinku, která by měla vzbudit zájem zákazníků. V září bude debutovat druhá generace malého SUV Nissan Juke, kterou výrobce už začíná postupně odhalovat. Světu se vůz poprvé oficiálně představí 3. září. 

Nejnověji automobilka odhalila snímek přídě auta. Přestože se na něm nový Juke ukrývá ve tmě, jasně znatelné jsou nejen rozdělené světlomety, inovovaný detail z předchůdce, tak maska chladiče, využívající motiv písmena V, který je pro aktuální Nissany typický. Každopádně půjde opět o vůz, který bude rozdělovat názory, zatímco jedni kontroverzní vzhled Juku milují, jiní ho nenávidí.

Naopak útroby vozu budou zcela nové. Automobil podle všeho využije novou platformu CMF, použitou v aktuálním Renaultu Clio nebo Renaultu Captur. Nabídka motorů by díky tomu měla obsáhnout nový zážehový tříválec o objemu jednoho litru, třináctistovku a patrně i vznětovou patnáctistovku. Očekává se též debut mildhybridu a možná i plug-in hybridu, který nabídne už Captur.

Patrně se dočkáme též verze s pohonem všech kol. Čtyřkolka sice není v segmentu malých SUV tolik populární, Nissan jakožto propagátor SUV ale takové varianty ve své nabídce musí mít.

Nissan Juke je na trhu již od roku 2010, a tak nástupce potřebuje jako sůl. V době premiéry patřil mezi průkopníky segmentu malých SUV, které později tak zpopularizovaly Peugeot 2008 a Renault Captur, představené v roce 2013. Díky svému průkopnictví Juke zpočátku patřil mezi vůbec nejprodávanější malá SUV v Evropě, postupně však svoji pozici ztrácel, spolu s rostoucím věkem a navyšující se konkurencí.

Přesto Nissan s nástupcem čekal, podle zákulisních zpráv však nikoliv kvůli tomu, že by snad vedení značky odsunulo novinku pro nějaký problém. Přesný důvod tak dlouhého životního cyklu jedničkového Juku však neznáme.

David Bureš
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - lamal
23. 7. 2019 16:05
Re: Autor: Nissan Juke i ve své druhé generaci vsadí na d
moment, tvoj prvy prispevok bol ukazkou suvislich viet :D
Avatar - xxc
23. 7. 2019 15:59
Re: Autor: Nissan Juke i ve své druhé generaci vsadí na d
Juke kupovali hlavne dôchodcovia a na Sardínii sú údajne jedni z najstarších obyvateľov. Zmysel to môže dávať. Radšej prispejeme niečo k veci, ako si nadávať :-)
Avatar - lamal
23. 7. 2019 14:18
Re: Autor: Nissan Juke i ve své druhé generaci vsadí na d
citat tieto infantilne vyplody...