Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Koleos odhalen na první fotografii

David Bureš
Diskuze (44)
Design francouzského X-Trailu navazuje na poslední modely Renault. To znamená velké logo na přídi a „bumerangové“ světlomety.

Renault tento týden začal pomocí videosérie odhalovat vzhled svého nového velkého SUV. Dnes jsme se konečně dočkali a automobilka vůz oficiálně odhalila. Spekulovalo se o použití názvu Maxthon, novinka se ale nakonec jmenuje Koleos. Právě předchozí Koleos novinka nahrazuje společně s menším crossoverem Kadjar.

Zveřejněný snímek ukazuje příď novinky a potvrzuje tak naše dřívější slova, že velké SUV naváže svými tvary na Talisman a Mégane. Přídi totiž dominuje výrazné logo značky v masce chladiče, na nějž navazují světlomety s protaženými diodami denního svícení, které připomínají svým tvarem bumerang.

Na fotografii je patrná i silueta karoserie, která evokuje menší Kadjar. Také tvary bočního prosklení se tomuto crossoveru podobají, jen tu nejsou tak masivní zadní blatníky a směrem vzad stoupající linie oken. Dřívější špionážní fotky pak dokazují, že i záď svými úzkými protaženými koncovými světly navazuje na Mégane a Talisman.

Nový Koleos bude svojí techniku sdílet s Nissanem X-Trail. Výrobce k tomu jen říká, že auto nabídne schopnost jízdy v terénu a zároveň komfortní podvozek.

SUV segmentu D z dílny Renaultu bude oficiálně představeno na pekingském autosalonu, který startuje v pondělí 25. dubna.

David Bureš
Diskuze (44)
22. 4. 2016 17:57
Re: ...a
Podívej se na vývoj prodeje všech tebou zmiňovaných modelů a pak snad i ty pochopíš, že to úspěch je.
22. 4. 2016 17:41
Re: ...a
Jasně 40 tis ks, RAV4 a CX5 cca 60tis ks, Kuga 100tis ks, Tiguan 150tis ks v EU. Hmmm mega úspěch ;-)
22. 4. 2016 08:57
Re: Zdá se, že...
Souhlas... Live jsou ty hokejky rusive... Nicmene soucasnym designem si Renault ziskal zpet mou pozornost. Ale stale povazuji za nejhezci Renault soucasny ESPACE.
Avatar - pumpkin
22. 4. 2016 08:44
Re: Ďalšie fotky
Tak tu mu tie hokejky asi najlepšie pasujú. Nový Scénic ich napríklad nedostal, čo je fajn. Ale zas treba to brať tak, že už sa objavia asi len na dvoch modeloch a potom príde zas nový dizajnový smer, ktorý sa na konceptepredstaví ešte tento rok v Paríži. Popravde, trochu sa ho obávam. >:D Štýl, ktorý prišiel s Ackerom sa mi od dôb Quémentovho vrcholu na začiatku milénia pozdával asi najviac.
Re: Ďalšie fotky
Zatímco jiný značky nemaj unifikovaný design..... >:D