Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Rolls-Royce Ghost od Mansory je jako z filmu o mafiánech. A je to tak dobře

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Mansory opět polarizuje automobilové nadšence. Nová úprava automobilu Rolls-Royce Ghost působí decentně zvenku a velmi extravagantně uvnitř.  

Rolls-Royce Ghost a černá barva je spojení, které v mnoha očích definuje eleganci. Jen těžko byste hledali vůz, kterému by tato kombinace seděla lépe. Mansory, známý německý úpravce, šel ovšem ještě o krok dál - černou přebarvil vše, co se jen trochu blýskalo a exteriér doplnil o několik agresivních křivek. Výsledek? Limuzína hodná hlavní role v mafiánském filmu. 

Společnost Mansory je milovaná i nenáviděná kvůli svým extravagantním výtvorům, které mnohdy skutečně dokáží vyrazit dech. Nicméně, tentokrát se drželi zpátky a model Ghost vybavili pouze takzvaným „softkitem“. Jednoduše řečeno, jedná se o méně výrazný bodykit, než jaký úpravce běžně nabízí, ale přesto má na vzhled vozu znatelný efekt.

Nejvýraznější změny můžeme pozorovat na přídi. Tradiční chromovaná soška Spirit of Ecstasy byla natřena na červenou barvu, zatímco mřížka chladiče je zcela černá. Upravená limuzína se pyšní i novým nárazníkem z uhlíkových vláken, který jí dodává sportovní vzhled. 

Video se připravuje ...

Při pohledu z profilu vynikají 22palcová kola, jejichž doménou je aerodynamika. Vůz je i po stranách vizuálně snížen pomocí prahů z uhlíkových vláken. Úpravy exteriéru doplňuje malý karbonový spoiler v horní části zadního okna, sekundární karbonový spoiler na hraně kufru a nový difuzor. 

Ačkoliv vnějšek je na poměry Mansory decentní, uvnitř je tomu zásadně jinak. Sedadla, středový tunel, výplně dveří a většina palubní desky jsou nově potažený sytě červenou kůží, které sekundují prvky s karbonovým vzhledem. Holt, méně je někdy více.

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme