Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Smart Roadster se bude jmenovat Ace Ace

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
Definitivní podoba nového “Smartu Roadster” bude představena příští rok na autosalonu v Ženevě.

Poté co se koncern DaimlerChrysler rozhodl nepokračovat ve výrobě vozu Smart Roadster a prodal práva na tento vůz do Anglie, automobil znovu ožije pod názvem Ace Ace 2007. Vůz se nejprve nepodařilo uvést na trh pod značkami MG nebo Healey. Po dohodě s firmou AC Cars se však díky uskupení s názvem Project Kimber vůz na silnicích nakonec objeví.

Dvoumístný roadster přepracoval bývalý designér vozů Formule 1 Gordon Murray. Vůz bude premiérově představen na autosalonu v Ženevě. Pro pohon byl zvolen benzinový tříválec z produkce Mitsubishi, který má objem 1l a bude nabízen buď v přeplňované nebo nepřeplňované verzi (jde o shodný motor, který pohání nový Smart ForTwo).

Roadster by se měl začít vyrábět v polovině příštího roku a počítá se s roční produkcí kolem sedmi tisíc kusů. Postupem času by měla být rozšířena nabídka motorů a od roku 2009 by se pak měl Ace Ace objevit i na severoamerických trzích. Základní cena bude začínat na 17 500 eurech, přičemž maximální cena by neměla přesáhnout 28 000 eur.

Další informace o vozu najdete v našem starším příspěvku.

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
14. 12. 2006 15:50
Ace Ace?
Snad AC Ace, ne? :o) Pan redaktor zřejmě netuší, jakou roli sehrál tenhle model v historii značky i sportovních vozů vůbec... :no: