Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Golf R nafocen zcela bez maskování

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Jeden z nejočekávanějších ostrých hatchbacků se objevil na sociálních sítích téměř v plné kráse.

Volkswagen Golf R osmé generace se již v minulosti podařilo zachytit několika fotografům, většinou se ale jednalo o stroje, které stále nesly nějaké to maskování. Na instagramovém profilu wilcoblok se ale nově objevila série fotografií osmičkového Golfu R téměř v plné kráse.

Na fotografii pravého předoboku můžeme jasně vidět drobné R v masce, pod kterou je umístěn agresivnější nárazník s většími otvory pro lepší přísun vzduchu. Podběhy vyplňují velká litá kola s nízkoprofilovými pneumatikami, zpoza kterých prosvítají modře lakované brzdiče s logem R.

Nechybí sportovnější nástavce prahů, stříbrné kryty zrcátek a stříbrný dekor na B sloupcích. Fotografie zádi pak odhaluje logo R pod znakem automobilky a opět výrazně upravený zadní nárazník se čtveřicí kulatých koncovek a leskle černým difuzorem.

Snímek interiéru sice neodhaluje mnoho, přesto si můžeme všimnout sportovněji tvarovaného volantu s modrým prošíváním, modrého lakování jednoho z ramen volantu s logem R, zvětšených pádel řazení a bez povšimnutí nemůže zůstat ani modré tlačítko R, které zřejmě vůz rovnou přepne do nejostřejšího režimu.

Digitální přístrojový štít zaujme především zvýrazněným otáčkoměrem ve své horní části, pod ním si pak můžeme všimnout přinejmenším náznaku karbonového dekoru.

Jakou pohonnou jednotku automobilka ukryla pod kapotu je prozatím záhadou. Podle nejčastějších spekulací by se ale mělo jednat o 2.0 litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec, nabízející maximální výkon okolo 245 kW (333 k), v kombinaci s DSG převodovkou a standardním pohonem všech kol.

Na zodpovězení zbývajících otázek ohledně nového Rka bychom ale nemuseli moc dlouho čekat. Automobilka totiž ostrý hatchback již několik měsíců aktivně testuje, což naznačuje, že jeho premiéra by nemusela být daleko.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

13. 8. 2020 21:28
fejkový vejfuky
Tak podle těch snímků už i nový eRko má fejkový vejfuky - podívejte se na ty fotky pořádně! Škoda. Kupujte ty starý eRka, dokud občas ještě nějaký rozumný jsou.
Avatar - lamal
13. 8. 2020 10:33
ten screen
po Rkovom strmeni ma velmi pobavil... 4,3 :D
13. 8. 2020 07:37
Re: Achjo
Tak možná ho zmršili schválně, aby ho mohli uklidit a nahradit elektrošuplíkem iD3 :-[] :-[] :-[]
12. 8. 2020 16:29
B stlpiky
Pan redaktor, tie strieborne B stlpiky su vlastne ochranna folia ;-)
12. 8. 2020 16:14
Re: Klasika hnus posledního Golfu
Technicky bude zrejme problem tak ako u inych G8 v spackanom infotainmente.