Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Tiguan se ukáže na podzim. Takhle má vypadat!

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Už letos se představí nová třetí generace populárního SUV Volkswagen Tiguan a na světě se začínají objevovat první odhady finálního designu. Náš dvorní návrhář Jan Lušovský pro vás připravil svou vizi, která vychází z již zveřejněných fotografií.

Oficiální debut nového Volkswagenu Tiguan se blíží. Německá značka v dnešních dokončuje nového pokračovatele jednoho z nejúspěšnějších Volkswagenů posledních let, který si od zahájení prodeje v roce 2007 objednalo více než 7,4 milionu zákazníků. Novinka, sdílející platformu MQB evo s novou českou Škodou Kodiaq, se nám slavnostně ukáže už letos na podzim.

Nový Volkswagen Tiguan díky nejmodernější podvozkové platformě MQB evo nabídne širokou paletu motorizací. Bude se skládat z tradičních zážehových (TSI) i vznětových (TDI) motorů, mild-hybridních jednotek (eTSI) i plug-in hybridů (eHybrid). U vrcholné elektrifikace modelu Volkswagen současně zapracoval i na maximálním čistě elektrickém dojezdu nově dosahujícím až 100 kilometrů.

Ze zatím zveřejněných oficiálních fotografií zamaskovaných testovacích prototypů můžeme zatím pouze odhadovat, jak novinka bude vypadat. Grafici z celého světa se už předhání v tipování finálního designu a i náš dvorní grafik Jan Lušovský pro vás připravil svou vizi vycházející z již odtajněných fotek. Zakládá na autentickém snímku z testování a věří, že se koukáme na opravdový Tiguan třetí generace.

Významnou novinkou třetího Tiguanu budou i nejmodernější přední světlomety IQ.Light HD s neoslňující Matrix technologií a automobilka láká i na pokročilejší adaptivní podvozek DCC Pro, kterým se bude pyšnit i nová Škoda Kodiaq. Mezigeneračně si Tiguan přilepší také v zavazadlovém prostoru – zvětší se o 33 litrů na výsledných 648 litrů.

Video se připravuje ...

Nový Volkswagen Tiguan se oficiálně představí letos na podzim a na českém trhu se začne prodávat v následujícím roce. Na přesné datum slavnostního debutu si však ještě musíme počkat.

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Emel
7. 7. 2023 08:49
Re: Tohle by nešlo
To jsem asi nezaznamenal a současný Tiguan mi nepřijde agresivní... žádná velká tlama a tak.
ID by nebylo tak zlé, třeba ID3 je ok a ID Vizzion Space bylo super... ID4 už je slabší. Jako mohlo by to být, ale Kodiaq vedle by byl vedle toho krasavec.
6. 7. 2023 22:57
Re: Tohle by nešlo
Tak hrany starnu lepsie, toto sa okuka za pol roka, krok spät. Uz na obrazku to vyzera ako 7 rokov stare auto
Avatar - Roland Von Wagen
6. 7. 2023 22:39
Re: Tohle by nešlo
Jenže VW už před nějakou dobou ohlásil, že jejich současný design je příliš agresivní a nefunguje. Proto jejich další modely budou po vzoru ID zaoblené. Takže ta vizualizace může být dost blízko realitě. Ostatně golfa zprznili ještě před tímto prohlášením. Ale u VW už je to stejně jedno. Až za pár let zaříznou TDI, tak budou nevýraznou automobilkou bez nějakého vlastního taháku. V hybridech a autíčkách na baterky je každý překoná.
Avatar - Emel
6. 7. 2023 21:27
Tohle by nešlo
Takhle by to nuda byla... a velký krok zpět od současného krátkého Tiguanu... obzvlášť ta krátká původní verze před FL byla dost dobrá.
6. 7. 2023 18:39
Ale prd má tak vypadať
To sa len Honzovi prisnil mokrý sen a to čo vidíme, krvopotne bastlil na photoshope celú noc.