Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O zkrachovalý Nürburgring má zájem i Bernie Ecclestone

Michal Fokt
Diskuze (8)
Proslýchá se, že o koupi nejslavnějšího okruhu světa uvažuje i šedá eminence závodů formule 1. Chtěl by do něj investovat asi 130 milionů euro.

O tom, že ambiciózní projekt zábavního parku jménem Nürburgring zkrachoval, se všeobecně ví a není ani žádným tajemstvím, že je celý areál včetně Severní smyčky na prodej. Získá jej patrně ten, kdo nabídne největší balík peněz a současně bude schopný splnit další požadavky, tedy zejména udržení stávajících závodů a turistických jízd.

Vážných zájemců je údajně dost a přestože konkurzní správce jejich jména tají, už před časem se objevilo jméno Bernieho Ecclestonea, byť se následně objevily zvěsti, že se mu tento byznys nezdá dostatečně lukrativní a Bernie rozhodně neproslul jako štědrý sponzor a mecenáš. Spekulace tedy utichly a vynořila se místo nich zpráva, že zájem má třeba i německý autoklub ADAC.

Nicméně se zdá, že úsloví "není šprochu..." platí i v tomto případě, kauza Bernie je totiž zpět. Šéf formule 1 prý skutečně zájem o Nürburgring má, německý Die Welt tvrdí, že je ochotem za Ring zaplatit 130 milionů euro, tedy 170 milionů dolarů, což je o pět milionů více, než si představuje konkurzní správce. Co se Ecclestonea týče, ten prý o této investici "přemýšlí" a rozhodnutý by měl být v průběhu "několika měsíců".

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - DawQa
9. 7. 2013 11:15
jeho ksicht se mi nelíbí
To snad radši ten ADAC, u toho věřím, že by se okruh dál rozvíjel spolu s akcemi pro motorysty....
9. 7. 2013 10:26
Re: Paráda
..na rozdíl od Bernieho, který nikoho neždíme 8-s
9. 7. 2013 10:25
Re: Paráda
>:D
8. 7. 2013 21:07
Re: Paráda
To je fakt paráda. Obchodník, který ničí motoristický sport několik desítek let, koupí starý dobrý Ring. Větší hloupost už jsem nějakou dobu nečetl :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - JDM
8. 7. 2013 19:05
Re: Paráda
>:D je to možný , taky proto nemám tolik peněz jako on >:D