Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Objednali jste si elektromobil VW? Při výrobě můžete přiložit ruku k dílu

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Že už si na moderním autě nemůžete nic udělat sami? Ale kde že. V případě Volkswagenu e-Golf (a brzy i ID.3) není problém pomoci rovnou při výrobě!

Volkswagen před časem připravil pro své zákazníky program, v rámci kterého mohou při návštěvě Volkswagen Transparent Factory v Drážďanech vypomoci s výrobou svého elektromobilu. Projekt se jmenuje Mach-Mit a ruku k dílu můžete přiložit na několika předpřipravených stanovištích.

V továrně je takových míst pět a daný úkon se vždy dělá pod vedením školených a zkušených zaměstnanců VW. Během návštěvy výroby můžete například přilepit logo e-Golf, pomoci při spojení pohonného ústrojí s karoserií, instalovat koncová světla či namontovat masku s logem automobilky.

Doposud se tento program nabízel pouze pro VW e-Golf, až se ale v roce 2021 začne v Drážďanech vyrábět nový ID.3 (aktuální produkci obstarává německý Cvikov), bude možné stát se součástí výrobního procesu i pro tento elektrovůz.

„Návštěvníkům poskytujeme možnost seznámit se s elektromobilitou zblízka a osobně. A rovnou se mohou sami dát do práce. Tato zkušenost je v celém automobilovém světě něčím velmi zvláštním,“ svěřuje se vedoucí výroby Jens Schlender.

Program Mach-Mit není dostupný jen pro zákazníky značky, ale i lidi, kteří by se do takových prostor rádi podívali. Návštěvníci mohou “pracovat” každý všední den od 9:00 do 11:30 a od 16:00 do 18:30. Každá štace trvá 2,5 hodiny a počet lidí ve skupině je omezen na čtyři. Cena za jednoho je 215 euro (5700 Kč) a kromě výše zmíněného a obsáhlé prohlídky výroby a výstavní plochy zahrnuje i welcome drink a slevu do nedalekého obchodu.
Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

19. 6. 2020 22:03
VW
Tí Nemci si o sebe a značke VW sakra veľa myslia...
Avatar - WinDiesel
19. 6. 2020 14:03
Re: to nechces
... jelita zaplatí že mohou montovat ...
zaplatí kmenovým zaměstnancům jejich práci
ve VAGU jsou vycchhcaní hajjzzlové
19. 6. 2020 13:34
to nechces
Jelita neumi auta ridit a jeste to budou montovat. Pecka