Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obytňák pro dobrodruhy. Hymer ML-T Crossover se terénu nezalekne

Filip Melich
Diskuze (1)

Někomu běžný obytný vůz nestačí a potřebuje takový, který je schopný projet i náročnější terén. Německý Hymer nabízí řešení v podobě modelu ML-T, respektive verze CrossOver.

Máte dobrodružnější povahu než běžný majitel obytného vozu a se svým pojízdným bydlením se chcete podívat i tam, kam se s obyčejným obytňákem jen tak nedostanete? Jedním z možných řešení je Hymer ML-T 570 CrossOver, který za základ používá Mercedes-Benz Sprinter.

Německá společnost stavbu svých obytných vozů začíná pořízením Mercedesu Sprinter, respektive podvozku s kabinou a motorem. Pohonnou jednotkou je diesel 419 CDI o výkonu 140 kW ve spojení s devítistupňovým automatem a trvalým pohonem všech čtyř kol. Taková kombinace na našem trhu přijde na 1,602 milionu korun včetně DPH ve středně dlouhé verzi, případně na 1,642 milionu v dlouhé.

Video se připravuje ...

Na voze je osazena zesílená přední náprava a nechybí ani ochranné pláty pod motorem a na podvozku, zvýšená světlá výška nebo terénní pneumatiky. Majitelé, kteří si chtějí pobyt v přírodě zpříjemnit moderním komfortem, se mohou těšit na solární panely, až tři baterie, přídavné 6kW dieselové topení nebo desetilitrový vodní bojler. Zásobník na čistou vodu má objem 120 litrů a na špinavou 100 litrů.

Abyste si s sebou mohli na cesty vzít vše potřebné, nebo například horská kola či lyže, v zadní části vozu je připraven rozměrný úložný prostor. Další náklad můžete umístit buďto dovnitř do vozu či na jeho střechu. Uvnitř jsou pak tři postele, malá koupelna i kuchyňský kout s lednicí o objemu 152 litrů… zkrátka vše, co byste mohli při pobytu v přírodě potřebovat. Dokonce i zásuvky na 230 V, 12 V i zdířky USB.

Přítomny jsou také různé bezpečnostní systémy, jako například adaptivní ESP, aktivní udržování v jízdním pruhu nebo hlídání pozornosti řidiče.  Jak ovšem tušíte, všechna tahle sranda není zadarmo. Cena verze CrossOver začíná na 146.400 eurech, tedy v přepočtu na 3,55 milionech korun. Příplatků naštěstí už není mnoho, protože většina nejpodstatnější výbavy je v ceně. Zmiňme například ventilátor na toaletě za 295 euro (cca 7 tisíc korun) nebo 32palcovou Smart LED-TV za 1.790 euro (cca 43 tisíc korun).

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 12. 2022 07:22
Parádní kousek
Tohle je parádní kousek. Letos jsem ho potkal v kempu v Řečku. :-) Ale proč ta druhá fotka z Fiatu? :D