Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odbyt automobilky Škoda Auto v prvním čtvrtletí klesl o více než čtvrtinu

ČTK
Diskuze (20)

Odbyt automobilky Škoda Auto se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 25,4 procenta na 186.200 vozů. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil mateřský koncern Volkswagen.

V samotném březnu se odbyt meziročně propadl dokonce o 35 procent na 63.300 vozů. Tempo poklesu tak zrychlilo z únorových dvaceti procent.

Odbyt celé skupiny Volkswagen se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 21,9 procenta na 1,898 milionu vozů. Skupina Volkswagen zahrnuje vedle Škody řadu dalších značek. Kromě vlajkové značky VW jsou to například Audi, Porsche, Seat, Bentley či Lamborghini.

Video se připravuje ...

Výrobci automobilů se již delší dobu potýkají s nedostatkem součástek, který narušil také výrobní aktivity Škody Auto. Situaci navíc zkomplikovala válka na Ukrajině, která způsobila mimo jiné výpadek produkce u ukrajinského dodavatele kabelových svazků pro Škodu Auto.

Škoda Auto provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale i v Číně, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

Začátkem března Škoda Auto oznámila, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a v Nižném Novgorodu a zastaví export vozů do Ruska. V loňském roce pro ni bylo Rusko druhým největším trhem.

ČTK
Diskuze (20)

Doporučujeme

20. 4. 2022 07:11
Re: UK, UA
Nerád ťahám politiku na web o autách. Ale faktom je, že napríklad posledná vojna v Iraku nemala mandát OSN a tak ju v podstate môžeš nazvať súkromnou vojnou niektorých štátov. A jediný politický dôsledok bol, že Kanaďania vypískali Americké tímy NHL keď hrali v Kanade.
Pri nevojenských akciách je delenie sveta ešte zvrátenejšie. Bielorusku nemohlo spoluorganizovať MS v hokeji, ale rovnako nedemokratický Katar, kde na stavbe štadiónov zomrelo viac civilistov ako na Ukrajine je v poriadku. Tam sa jasne dokazuje, že peniaze sú viac ako politická korektnosť.
Avatar - Ja Prvni 123
19. 4. 2022 13:49
Re: UK, UA
Ty brďo, tak ty máš dobře hlavy vymazanou, jen co je pravda...
Avatar - Ja Prvni 123
19. 4. 2022 13:49
Ano, a to je budoucnost...
Prodávat pár aut, s obřími zisky.
A vy, holoto, pracovat a chodit pěšky!
19. 4. 2022 11:32
Re: UK, UA
No nevím. Zase tolik štvavejch příspěvků sem necpe. To když to srovnám svýho času s takovým trolem Hamunou, tak nějaký Thor je jen slabej odvar, který mě fakt nemůže rozhodit. Navíc s tou invazí v Iráku a průsery co Západ udělal v Lybii má bohužel pravdu.
Avatar - WinDiesel
19. 4. 2022 11:17
Re: Předpokládám že...
přesně