Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Hyundai Santa Fe poodhaluje první detaily, poprvé nabídne i hybridy

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Facelift přinese podstatně větší změny, než jen drobné úpravy designu.

Automobilka Hyundai dnes zveřejnila první ukázky omlazeného SUV Santa Fe, které prošlo velkými změnami. Zatímco dříve vyfocené maskované prototypy v ulicích poodhalovaly pouze podobný tvar kabiny, dnes zveřejněná fotografie poprvé ukazuje zcela přepracovanou příď.

Nejvýraznějším prvkem jsou jiné přední světlomety, každý se dvěma rozdělenými pruhy LED Diod, které společně vytvářejí světelný podpis ve tvaru písmene T. Nové Santa Fe tak bude hned na první pohled skvěle rozeznatelné od minulé generace i všech současný SUV modelů v nabídce.

Další výraznou novinkou je pak ještě důraznější maska chladiče s geometrickým vzorem, která by měla v kombinaci s novým stylem světlometů vytvářet prý charismatický exteriér s důrazem na sílu i prémiovost.

Změny ovšem nejsou pouze optické. Nový Hyundai Santa Fe by se totiž měl stát prvním modelem v Evropě a prvním globálním SUV značky, které bude postaveno na nové třetí generaci platformy Hyundai. Ta byla poprvé představena v minulém roce u nové generace modelu Sonata.

Nová platforma by přitom měla být zárukou výrazného zlepšení výkonu, ovladatelnosti i bezpečnosti. Zřejmě nejdůležitější je ovšem její kompatibilita s elektrifikovanými pohonnými jednotkami. I přes novou platformu však Hyundai stále mluví jenom o "omlazeném" Santa Fe, které tak vůbec poprvé nabídne i elektrifikované pohony, které bude v nabídce zastupovat jak klasický hybrid, tak i plug-in hybrid.

Omlazené Santa Fe by mělo být na evropském trhu dostupné od září tohoto roku. Další informace k novince pak máme podle automobilky očekávat v následujících týdnech.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
27. 5. 2020 08:51
Re: Že..
A hlavně to vždycky převálcuje u nás Škodovku v dané třídě, jak často čteme :D
PS, ne že by to kolikrát nebylo asi i lepší, nebo výhodnější
26. 5. 2020 14:32
Re: Že..
To si nemyslím, raději už něco kategorie Duster než SantuFí. Akorát se Hovník ukazuje v celé své nahotě.
26. 5. 2020 13:30
Re: Že..
V Europe su predaje s cca. 9000 ks za r. 2019 sice pomerne tristne, ale v US sa ho predalo vyse 127.000 ks, takze tych BY sa asi najde relativne dost. A nova technika mozno pomoze aj europskym predajom...🤔