Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Trafic

Michal Fokt
Diskuze (17)
Renault zareagoval na příchod faceliftovaného Fordu Transit a na nové italsko-francouzské trojice.

Renault zareagoval na příchod faceliftovaného Fordu Transit a na nové italsko-francouzské trojice.

Nemusíte se mnou souhlasit, ale dvojice Renault Trafic/Opel Vivaro patří k nejhezčím dodávkám, pokud tedy není dokonce nejpohlednější. Ale i tvary, které nějak nestačily zestárnout, je asi třeba pozměnit, i když je příliš. A právě touto cestou se vydal Renault Trafic u nákladní a osobní verze včetně „kempinkové“ verze Revolution. Vůz dostal lehce pozměněné přední světlomety a masku chladiče, na zádi si zase možná všimnete upravených zadních svítilen a modifikovaného nárazníku, do něhož lze nyní integrovat parkovací senzory.

Také interiér prošel lehkým omlazením týkajícím se zejména přístrojového štítu, čekejte ale i nové čalounění a řadu dalších drobností.

Zájemci o některý z trafiků se mohou těšit na kompletně omlazenou paletu motorů. Turbodiesel 1.9 dCi vybavený piezoelektrickými vstřikovači je k mání s výkonem 66 kW (240 Nm) a 84 kW (290 Nm), oba motory jsou zkombinovány se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, silnější pak navíc se šestistupňovým robotizovaným ústrojím. Čtyřválec 2.5 dCi nyní disponuje výkonem 107 kW (320 Nm) a nabídka převodovek se shoduje se silnějším dvoulitrem. Benzinový motor o objemu 2,0 l s výkonem 88 kW (190 Nm) se nezměnil, splňuje však nyní pochopitelně emisní normu Euro 4.

Posíleny byly také brzdy a zlepšeno bylo údajně i řízení, stejně tak jako naladění podvozku, jenž by měl kromě zlepšení jízdních vlastností poskytnout též lepší jízdní i akustický komfort.

Michal Fokt
Diskuze (17)