Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra bude v nové generaci revoluční. Takto bude vypadat!

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Může se zdát, že krátce po faceliftu aktuální generace je brzy na zvěsti o té nové, ale opak je pravdou. Její příjezd můžeme očekávat už příští rok.

V loňském roce prošla Astra omlazovací procedurou, v tom následujícím už se fanoušci automobilky mohou těšit na zbrusu novou generaci. Zkrácený životní cyklus má prostý důvod: společnost se co nejdříve potřebuje „zbavit“ techniky amerického koncernu General Motors a přezbrojit na základy nového vlastníka v podobě skupiny PSA.

Příští Opel Astra tak dorazí s modulární architekturou EMP2, jíž bude sdílet například s novou generací Peugeotu 308. Paleta pohonných jednotek bude čítat motor 1.2 PureTech (v případě Opelu s označením 1.2 Turbo), jehož lze kombinovat se šestistupňovou manuální, případně osmistupňovou automatickou převodovkou. O slovo se přihlásí elektrifikace, z vybraných variant se stanou mild-hybridy. Nezapomnělo se ani na naftu, kterou zastoupí patnáctistovka BlueHDi (chcete-li CDTI). Očekáváme také příjezd plug-in hybridu kombinujícího benzinovou jedna šestku se dvěma elektromotory.

Astra se na rozdíl od jiných konkurentů v toku času mění výrazněji a neodkazuje na dřívější historické prvky. Opel navíc slíbil, že novinka bude jiná a odvážnější, máme tedy očekávat takovou malou vzhledovou revoluci. Náš šikovný grafik Honza se pustil do práce a nakreslil, jak by asi novinka mohla vypadat. I když automobilka na novince pečlivě pracuje, její špionážní snímky jsou zatím nedostatkovým zbožím, tudíž autor o to více pustil uzdu fantazii.

Na vizualizaci si můžete všimnout inspirace Grandlandem X, příď vozu zase odkazuje na poslední studii zvanou GT-X. Uvidíme, jak moc se Opel nakonec odváže. Některé spekulace dokonce hovoří o tom, že by silueta měla ještě více připomínat kupé a takové zadní kliky budou přemístěny do oblasti C sloupků. Nechme se překvapit!

Také uvnitř nás čekají velké změny. Novinka chce držet krok s dobou, tudíž dostane velkou obrazovku multimediálního systému či 3D přístrojový štít, jenž se prvně objevil v novém Peugeotu 208. Ale nebojte, Opel vedle extravagantního Peugeotu pořád zůstane tím „normálnějším“ vozem, stejně jako tomu bylo v případě sourozeneckých modelů 3008 a Grandland X. Budeme se těšit v roce 2021!

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

4. 2. 2020 12:15
Re: Motory
A ten 3-valcový dízel bude fakt lahôdka :-(
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2020 11:49
Re: Všechno na jedno brdo
vsetko za zahranatuje.. kukadla su uz vsade male a vysoko posadene... vsetko je podla jednej sablony... aj maska ... len kazda ma ine logo .... taka doba.. naklady... biznis... predpisy.. zakazy... prikazy... lepsie uz asi nebude

tato astra by uz dnes kludne mohla byt hocicim aj hyundaiom aj kiou .. subaru... cimkolvek... tym dnesnym dizajnerom uz ozaj nie je co zavidiet ked musia "carovat" na pathalierniku ... smutne .. a pritom mame dnes tolko moznosti... vlastne nemame.. lebo predpisy.. zakazy .. biznis.. vsak ano
Avatar - xxc
4. 2. 2020 11:27
Re: Motory
Uz mozno asisiny nebudu mat a budu mat vlastne dvojspojky. Ktovie.
Avatar - Cuba66
4. 2. 2020 11:08
Motory
Vzhled nekomentuji, protože jde jen o odhad grafika. Otázkou je co motory. Opel tříválec 1.0 sice moc nejel, ale byl dáván za vzor kultivovanosti. Nové Opel tříválcové motory 1,2 už za vzor dávány nejsou.
A protože ta 1,2 Peugeot v posledních verzích není úplně špatná a hlavně její spojení s automatickou 8° stupňovou převodovkou s měničem momentu je výborné, trošku doufám, že by to Astra mohla takhle dostat.
Takže co čekám o Astry? Ladění podvozku po Opelovsku, spojení motoru 1,2 PSA s automatem Aisin 8° (jako v 308), ale prostornost a ovládací prvky aspoň jako v Astře současné.

P.S.: Nekamenujte mě za tříválce, protože s nimi sice nemusíme souhlasit a můžeme o nich vést spory, to je ale asi tak jediné, co proti nim můžeme dělat... :-)
Avatar - del42sa
4. 2. 2020 09:24
Škoda (Ch)cala II
vypadá jako návod jak udělat klon Škody (Ch)cala :D