Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra GTC: Tři dveře v sériové podobě (video)

David Bureš
Diskuze (5)
Opel pokračuje ve své řadě sportovněji střižených třídveřových hatchbacků.

Opel zveřejnil video a nové snímky sériového provedení druhé generace třídveřové Astry. Ty navazují na první fotografii zádě, která se objevila na facebookovém profilu německé automobilky začátkem dubna.

Bližší informace o Astře GTC se dozvíme 7. června, kdy automobilka z Rüsselsheimu zveřejní ceny, technické údaje a další podrobnosti o tomto voze. Hned poté bude možné třídveřovou Astru objednat. Samotná výstavní premiéra proběhne 15. září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Pětimístný hatchback se třemi dveřmi bude upravenou verzí konceptu Astra GTC Paris, který se světu představil na loňském pařížském autosalonu. Sériové provedení se liší předním nárazníkem s modifikovanými mlhovými světlomety a výfuky. Ty nadále nejsou integrovány do zadního difusoru.

V motorovém prostoru se má mimo jiné objevit přeplňovaný dvoulitr o výkonu 213 kW, kombinovaný s šestistupňovou manuální převodovkou. Poháněna budou přední kola, síla motoru bude na ně posílána přes diferenciál s omezeným prokluzem. Tuto techniku použila už studie Astra GTC Paris.

Součástí výbavy bude nepochybně adaptivní podvozek FlexRide, který mění charakteristiku tlumičů v závislosti na zvoleném režimu.

Třídveřová Astra GTC nebude poslední nabízenou verzí současné generace tohoto modelu nižší střední třídy. Vedle již prodávaného pětidveřového hatchbacku a kombi Sports Tourer je počítáno také s kabrioletem. Nástupce kupé-kabria Astra TwinTop se začne vyrábět od roku 2013. Jeho rodištěm budou polské Gliwice, kde se vyrábí i další karosářské varianty Astry.

David Bureš
Diskuze (5)
27. 4. 2011 18:42
Re: opel design
Povedlo, nádhera - konec korunuje dílo. Hatch nevypadá špatně, obejktivně je navržen a dotažen dobře, ale v některých barvách vypadá až moc nenápadně, Sport Tourer je nejhezčí combi ve své třídě a třídvířko je překrásné. CCko má všechny designové předpoklady, aby se povedlo taky. Bohužel, i když Opel patří taky ke značkám, které mám spíš rád, dneska jsme viděl naživo nový Focus a ten s Astrou prohrává z hlediska designu na celé čáře, zvenčí i zevnitř. Kombík sice asi bude zezadu lepší, než hatch, ale v předních partiích a v interiéru Opel Forda předstihl.

Ale zpět k Astře - velká jednička :yes:
27. 4. 2011 17:04
Re: opel design
Sakra, to je ale krasne auto :-) Tohle se Opelu vazne povedlo.
27. 4. 2011 15:41
Re: opel design
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Uhlik
27. 4. 2011 14:40
Re: opel design
Je to kraska, v porovnani s cimkovlek v triede. Tesime sa na OPC :-)