Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra OPC a Vectra OPC v ČR: smečka kompletní

Libor Zezulka
Diskuze (53)
Na českém trhu můžete koupit Opel Vectra a Astra v ostrém provedení OPC. Astra OPC stojí o 80 000 Kč více než Golf GTI.

Smečka hot hatchů je i v Česku kompletní. Zájemci o čistokrevný sportovní hatchback si mohou vybírat mezi Golfem GTI, Focusem ST a také Astrou OPC. Nejsilnější Astra s přeplňovaným zážehovým dvoulitrem o výkonu 177 kW se u nás prodává za 849 900 Kč a stojí tak o téměř 80 000 Kč více než Golf GTI nebo Focus ST. Vyšší pořizovací cenu vykupuje Astra OPC alespoň nejvyšším výkonem (o 30 kW více než Golf GTI a 12 kW více než Focus ST) a dynamickými parametry.

Výbava obsahuje například centrální zamykání s dálkovým ovládáním, manuální klimatizaci, elektrické otevírání oken a nastavení zrcátek, elektronický stabilizační systém, sportovní podvozek, 18palcová litá kola, sportovní sedačky Recaro a další. Za Golfem GTI i Focusem ST Astra OPC pokulhává standardní nabídkou pouze čelních a bočních airbagů (GTI i ST mají rovněž airbagy hlavové).

Druhý sportovní model, Vectra OPC, stojí v pětidveřovém provedení 970 900 Kč, za Vectru OPC Caravan si Opel účtuje 995 900 Kč. Výkon v tomto případě zajišťuje zážehový přeplňovaný šestiválec s objemem 2.8 litru, který vyvine stejný maximální výkon jako šestiválec 3.2 litru ve Volkswagenu Passat, tedy 184 kW/250 koní. Výbava Vectry OPC zahrnuje všechny obvyklé položky počínaje šesti airbagy a podvozkem IDS plus konče.

Kompletní ceny a výbavy Astry i Vectry OPC naleznete na nových internetových stránkách Opelu.

Libor Zezulka
Diskuze (53)
15. 3. 2006 08:17
PŘEŽIJ S GTI
Nahoře kolega Rider výborně popsal OPC a další spříznené vozy... No... tak jsi to, doufám pochopil. Asi bys těžko moh´koupit Astru OPC a trávit v ní všechny své autochvíle. Tohle vyžaduje poměrně dobře situovanýho hošana, ovšem ne s vybranejma chutěma. Ten by totiž koupil Caymana. Takže hošík, co vydělal pár kaček na burze, v garáži má naftovou Vectru v combi... ten si možná pro zábavu to OPC pořídí. A protože tebe bude doprovázet jenom jedno jediný auto, tímhle slzavým údolím... buď rozumnej a kup GTI. GOLF GTI. Báječně tě povozí na svejch 200 koních. Nebuď tvrdej jako OPC... buď milovník života... v němž tě bude doprovázet věrnej kámoš - GOLF GTI. BRAVO VW-PORSCHE :yes:
15. 3. 2006 08:04
Re: CHIRURGICKÝ ZÁSAH
Jo, souhlasím, také mám dojem, ža na víc, než na čísla, tlaky a výfuky nemáš. ;-) Je to jev nikoliv ojedinělý. Ovšem vzdělaný fanda... tak k tomu máš hodně daleko. Neklesej na duchu a se spřízněnými si vyměňujte tabulky plnících tlaků :-) P.S. A buď originální... vím, je to těžké s číslama :-) ;-)