Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra TwinTop: ceny začínají na 669.900,-Kč

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Zastoupení automobilky Opel prozradilo před letní sezonou tuzemskou ceny nového otevřeného modelu a nedočkaví zákazníci si jej mohou u dealerů již také objednávat.

Zastoupení automobilky Opel prozradilo před letní sezonou tuzemskou ceny nového otevřeného modelu a nedočkaví zákazníci si jej mohou u dealerů již také objednávat. Astra TwinTop „startuje“ na ceně 669.900,-Kč Kč za verzi Enjoy poháněnou zážehovým motorem 1.6 o výkonu 77 kW. Za svými novými majiteli se první Astry TwinTop rozjedou po prázdninách…

Dynamicky stylizovaný čtyřmístný kupé-kabriolet je charakteristický především svojí inovativní třídílnou skládací pevnou střechou, která se rozloží nebo složí pouhým stiskem tlačítka za méně než třicet sekund. Pevná skládací střecha dělá z Astry TwinTop model, který bez problémů zvládne funkci automobilu pro celý rok – a díky prostornému interiéru se dokáže se ctí vyrovnat i s rolí rodinného vozu. Protože jednotlivé sekce skládací střechy Astry TwinTop jsou menší než u konvenčních kupé-kabrioletů, zabírá složená střecha méně místa a zbývá tedy více prostoru pro cestující i jejich zavazadla.

Při složené střeše má zavazadlový prostor kabrioletu Astra TwinTop objem 205 litrů. Je-li střecha rozložená a vůz tedy v podobě elegantního kupé, zvětší se objem zavazadelníku na 440 litrů. Originálním prvkem je elektricky ovládaný systém „Easy Load“, který usnadňuje manipulaci se zavazadly v momentech, kdy je střecha složená v zádi vozu: Stiskem tlačítka se části střechy složené na sobě v zavazadlovém prostoru zvednou asi o 25 centimetrů - na rozdíl od ostatních kabrioletů s pevnou skládací střechou lze tedy do zavazadlového prostoru Astry TwinTop pohodlně vkládat zavazadla nebo je z něho vyjímat i tehdy, když je střecha složená.

Další výhodou je možnost rozložit nebo složit střechu i za jízdy, a to až do rychlosti 30 km/h. To ocení každý, kdo při jízdě kabrioletem někdy zažil náhlou vydatnou přeháňku, nebo komu u semaforů naskočila zelená právě během rozkládání nebo stahování střechy.

Pro nový model Astra TwinTop jsou připraveny čtyři zážehové pohonné jednotky o výkonech od 77 kW až po 147 kW, na příznivce nafty čeká moderní turbodiesel „common-rail“ 1.9 CDTI o výkonu 110 kW. S nejsilnějším agregátem, kterým je zážehový čtyřválec 2.0 Turbo o výkonu 147 kW, dosahuje Astra TwinTop rychlosti až 237 km/h! Všechny přeplňované motory jsou propojeny se šestistupňovými manuálními převodovkami.

Astra TwinTop se nabízí ve dvou stupních výbavy: Enjoy a Cosmo. Do bohaté standardní výbavy modelu Enjoy patří komplexní škála bezpečnostních a komfortních prvků, jako jsou např. ochranný systém pro případ převrácení vozu, čelní a boční airbagy, manuální klimatizace, palubní počítač, autorádio s CD přehrávačem a šesti reproduktory, elektrické ovládání bočních oken vpředu i vzadu, zpětné zrcátko s úpravou proti oslnění, centrální zamykání nebo sportovní sedadla (přední s funkcí „Easy-Entry“ usnadňující přístup k zadním sedadlům).

Modely Astra TwinTop ve stupni výbavy Cosmo mají navíc mj. výsuvný systém ochrany pro případ převrácení vozu, který během zlomku sekundy zaregistruje riziko převrácení a dá pokyn k vysunutí pevných vzpěr, jež jsou ukryty za zadními sedadly. Vozům ve výbavě Cosmo nechybí ani dálkové ovládání pevné skládací střechy, grafický palubní informační displej nebo sedmnáctipalcová hliníková kola s pneumatikami 215/45 R17, či klimatizace má samočinnou regulaci.

Opel Astra TwinTop: Základní ceny na českém trhu
Motor EnjoyCosmo
1.6 77 kW669 900,-Kč704 900,-Kč
1.8 103 kW713 400,-Kč748 400,-Kč
1.9 CDTI 110 kW794 900,-Kč829 900,-Kč
2.0 Turbo 125 kW809 900,-Kč844 900,-Kč
2.0 Turbo 147 kW - 869 900,-Kč

Podrobné představení vozu Opel Astra TwinTop jsme zveřejnili v magazínu Auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (36)